Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Game Changer Banksy levert bijna 20 miljoen op

Vorig jaar stak Banksy de Britse gezondheidszorg een hart onder de riem met een prachtig symbolisch kunstwerk. Het kunstwerk heet ‘Game Changer‘ en is een ode aan de verpleegkundigen. Het afgebeelde jongetje speelde niet met Batman of Spiderman, maar met een verpleegkundige-superheld.

Onder de hamer

Precies een jaar na het afkondigen van de eerste Britse lockdown ging het kunstwerk gisteren onder de hamer. Het hoogste bod was bijna 17 miljoen pond, zo’n 20 miljoen euro. Volgens het veilinghuis levert dit het hoogste bedrag op dat ooit op een veiling is betaald voor een Banksy. De waarde van het kunstwerk was aanvankelijk geschat op 2,5 miljoen tot 3,5 miljoen pond (zo’n 3 tot 4 miljoen euro), maar leverde een veelvoud op!

Banksy doneerde het kunstwerk aan het University Hospital in Southampton. De opbrengst van de veiling gaat dan ook deels naar dit ziekenhuis, naar de Britse gezondheidszorg én naar goede doelen. Fantastisch dat het kunstwerk van Banksy op deze manier nog meer impact heeft. Over gamechangers gesproken.

Titelfoto: Bill Oxford – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top