Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Feelgood Friday – Tim

In deze wekelijkse rubriek komt iedere vrijdag iemand anders aan het woord. Aan de hand van de zes categorieën van Goednieuws.nl vertelt diegene waar hij of zij blij van wordt. Een rubriek die bol staat van fijne dingen om je weekend lekker van start te laten gaan! Met als afsluiter nog een dikke tip voor dit weekend. Feelgood Friday dus. Deze week is Tim aan de beurt.

Leef

“Ik kan mezelf nog wel eens laten verdwalen in to do-lijstjes en drukte, zowel qua werk als privé. Er zijn verschillende manieren waarop ik dat los kan laten en van elk van die manieren kan ik net zo genieten. Ik vind het heerlijk om uit te gaan en te dansen en even niet te denken aan de verantwoordelijkheden of taken van de dag erna.”

“Met een avondje kletsen, eten en drinken met vrienden maak je me ook blij, maar ik kan net zo genieten van een avond alleen thuis met een goeie film. Maar drie dagen op rij op de bank zitten, dat vind ik dan weer saai. Dan word ik onrustig. Met andere woorden: ik denk dat het belangrijk is om te doen waar je op dat moment behoefte aan hebt.”

“Van vakanties, tripjes en festivals word ik eveneens gelukkig. Als ik wakker word in een tentje voel ik me vrij, of dat nou in een afgelegen stuk natuur is of op een stampvolle festivalcamping. Alleen op reis gaan vind ik ook fantastisch; je kunt doen wat jij zelf wil, komt op de mooiste plekken en ontmoet de liefste mensen.”

Lach

“Heel, heel, heel belangrijk. Ik vind dat je bijna overal om moet kunnen lachen, vind humor een heel belangrijke relativeringstool. Zelfspot vind ik ook belangrijk om die reden. Ik vind het mooi als mensen zichzelf niet té serieus nemen. De slappe lach krijgen met een vriend of vriendin vind ik een van de fijnste gevoelens die er bestaan. Dat kan ik echt missen als het te lang niet gebeurt, maar gelukkig heb ik heel grappige vrienden.”

Lekker

“Er zijn weinig dingen die ik niet lust, dus véél. Ik ben een enorme zoetekauw, dus met een bak ijs of een cocktail maak je me heel blij. Gelukkig compenseer ik deze voorliefde door over het algemeen vrij gezond te eten, waar ik ook oprecht van kan genieten: ik ben bijvoorbeeld dol op broccoli. Ja, serieus, daar mag je me ’s nachts voor wakker maken. Maar het allerlekkerste vind ik alles met kokos. Een vriendin en ik zijn er beiden zo’n liefhebber van dat we elkaar elk jaar een kokospakket geven voor elkaars verjaardag, met daarin alles van kokosshampoo tot een kokosnoot.”

Slim

“Ik geloof dat iedereen op zijn eigen manier slim kan zijn. Wat ik mooi vind, is wanneer mensen innovatief en flexibel met tegenslag om kunnen gaan. Dat zag je tijdens de intelligente lockdown bijvoorbeeld; zoveel ondernemers en organisaties die hun normale werkzaamheden niet konden uitvoeren, bedachten binnen een mum van tijd nieuwe initiatieven. Dat vind ik trouwens meer dan alleen tof: ik denk ook dat het een levensinstelling is die je ver kan brengen.”

Foto

“Ik word denk ik het vrolijkst van mooie natuurfoto’s. Op mijn laptop heb ik Google Momentum geïnstalleerd, een Google Chrome-extensie die je elke dag een prachtig nieuw plaatje voorschotelt – soms een Chileense bergtop, soms een Duitse weide en soms een Nieuw-Zeelands beekje.

Ook het terugkijken van mijn eigen reis- en vakantiefoto’s maakt me gelukkig. Maar omdat ik hier niet mijn hele privéarchief ga delen, kies ik voor dit schitterende schot van een vriend van me, die dit unieke tafereel aanschouwde toen hij in Canada woonde. Dit is toch prachtig?”

Video

“Het is volslagen debiel, maar juist daarom is Duif Jackson mijn favoriete video. Ik kan dit echt tien keer achter elkaar kijken. En ik ben meestal te ongeduldig voor video’s van boven de twee minuten, tenzij de inhoud echt heel belangrijk of interessant is.”

Duif Jackson

Tip voor het weekend

“Was je handen en hou anderhalve meter afstand. En los daarvan: doe lekker waar je zin in hebt. Of dat nou een terrasje is of een museum, een krat bier of een kop koffie, een boekje of een film, binnen of buiten, actief of ontspannen; gun jezelf datgene waar jij op dat moment behoefte aan hebt.”

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top