Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Feelgood Friday – Merit

In deze wekelijkse rubriek komt iedere vrijdag iemand anders aan het woord. Aan de hand van de zes categorieën van Goednieuws.nl vertelt diegene waar hij of zij blij van wordt. Een rubriek die bol staat van fijne dingen om je weekend lekker van start te laten gaan! Met als afsluiter nog een dikke tip voor dit weekend. Feelgood Friday dus. Deze week is Merit aan de beurt.

Leef

“Ik ben een enorme levensgenieter in de zin van goede wijnen drinken, lekker eten eten en veel leuke dingen doen. In de zomer zal je me dan ook vaak op het terras, bij een feestje of op het strand vinden. Daarbij vind ik het heerlijk om tijd te spenderen met mijn familie, vriend, vrienden en vriendinnen, maar kan ik het ook heel erg waarderen om me soms gewoon lekker terug te trekken met een boek, mijn piano of hele fijne muziek.”

“Ook ben ik een enorme liefhebber van de natuur, en dat is er wel een beetje met de paplepel ingegoten. Als mijn ouders iets belangrijk vinden is het hun vaste wandelritueel in het weekend, waarbij ik vroeger wekelijks lekker in het bos kon rondrennen. Wil ik écht tot rust komen, dan is wandelen of fietsen door de duinen mijn favoriete bezigheid.”

Lach 

“Humor vind ik superbelangrijk. Ik ben een vrij onhandig persoon en mijn leven zou er niet leuker op worden als ik mezelf altijd te serieus zou nemen. Dus als ik weer eens struikel, een salto maak met mijn fiets, of iets anders klunzigs doe, dan krabbel ik altijd weer op met een lach.”

“Daarbij is lachen zo lekker ontspannen. Ik kan mezelf met werk en planning tot het uiterste pushen. Lekker lachen op vrijdag met mijn collega’s zorgt ervoor dat ik weer relaxed mijn weekend in kan. Helemaal top.”

Lekker

“Ik noemde het al bij ‘Leef’, maar ik ben echt een enorme liefhebber van alles dat lekker is. Mijn lievelingseten is al mijn hele leven lasagne, want de Italianen kunnen er echt wat van in de keuken. Verder ben ik dol op hazelnootchocola, Kinder Bueno’s, goede rode wijnen en eigenlijk alles waar je een beetje dik van wordt… Daarom sport ik ook maar heel veel. Zo kan ik het nog een beetje compenseren.”

Slim

“Een graadmeter die zo breed kan zijn. Je hoeft geen fancy opleidingen gehad te hebben om slim je leven in te richten, in mijn optiek. Alhoewel ik het wel volgens het boekje heb gedaan: netjes mijn Bachelor of Arts en daarna mijn Master of Arts. Zelf vind ik dat klinken alsof ik een kunstopleiding gevolgd heb, maar schrijven is natuurlijk ook een schone kunst. Kortom, slimheid betekent niet per se intelligentie, maar eigenlijk meer hoe inventief je met het leven om kunt gaan.”

Foto

“Gaaf hoe sommige fotografen een beeld zo mooi kunnen vastleggen. Zelf ben ik een hobbyfotograaf, en is het een hobby die eigenlijk onvoldoende aandacht krijgt. Maar ik heb veel bewondering voor goede fotografen!”

Tiny little ant

Mijn tip voor het weekend 

“Ga er lekker op uit en trek de natuur in! Een wandeling doet wonderen voor de diepte van je gesprekken. Terwijl je geniet van al het schoons raak je vaak niet uitgepraat. Daarna voel je je sowieso herboren! Geniet ervan.”

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top