Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Feelgood Friday – Emma

In deze wekelijkse rubriek komt iedere vrijdag iemand anders aan het woord. Aan de hand van de zes categorieën van Goednieuws.nl vertelt diegene waar hij of zij blij van wordt. Een rubriek die bol staat van fijne dingen om je weekend lekker van start te laten gaan! Met als afsluiter nog een dikke tip voor dit weekend. Feelgood Friday dus. Deze week is Emma aan de beurt.

Leef

“Stiekem ben ik het meest gelukkig wanneer ik ’s avonds in bed of in de tuin een boek lees of met mijn ouders op de bank hang en we een foute B-film of realityserie kijken. Héérlijk. Over boeken en films gesproken: ik leef ervoor. Verhalen, groot en allesomvattend of juist klein en meeslepend, ik kan er geen genoeg van krijgen. Daarom kan ik intens genieten van mensen die goed kunnen vertellen, of ze het nou hebben over hun levensverhaal of over de geraniums op de vensterbank.”

“Het allerleukste aan goede vertellers is dat je ze overal kunt vinden als je erop let: op het station, in de trein, op een terras, op straat, op het strand, noem maar op. En natuurlijk leef ik voor muziek: als het kon zou ik heel mijn leven voorzien van een soundtrack. Ik heb zelfgemaakte afspeellijsten voor iedere gelegenheid: koffiepauzes en regenachtige zondagochtenden, maar ook roadtrips en het-is-eindelijk-vrijdagmiddagen. Die verzameling afspeellijsten groeit trouwens nog iedere dag.”

Foto: unsplash

Lach

“Ik kan om heel veel dingen lachen. Er zijn gewoon heel veel dingen waar ik blij van word! Verliefde stelletjes die hand in hand lopen, ouders met hun kinderen, een oude man met zijn hond. Allemaal liefde. Dat vind ik gewoon mooi om te zien. Maar als ik moet kiezen: kinderen en dieren zijn toch het allerleukst. Als ik een hond op straat zie dan móét ik die aaien, dat is een soort oerinstinct dat ik niet kan tegenhouden. Mijn arme ouders maar denken dat dat een fase was, haha. Kinderen zijn ook geweldig, en bovendien een onuitputtelijke bron van verassend filosofische quotes. Waar halen ze die vandaan?! Ik zou willen dat ik ze zelf bedacht had.” 

Lekker

“Wat ik lekker vind? Dat is echt teveel om op te noemen. Horrorfilms, sowieso. Anderhalf uur lang sidderen op de bank of in de bioscoop en dan twee weken niet kunnen slapen, fantastisch. Daar kan ik echt van genieten. Dus als iemand nog aanraders heeft… Verder ben ik gek op hartig eten. Ik ben geen zoetekauw, dus chocolade en taart doen me niet zoveel, maar kaas en crackers kun je echt niet onbeheerd in mijn buurt achterlaten.”

“Luidkeels meeblèren met de radio, ook lekker. Helaas denkt mijn omgeving daar anders over. En winkelen! Ik ben gek op winkelen. Het liefst ver boven mijn studentenbudget. Een zonnebril kopen die ik me eigenlijk niet kan veroorloven om die vervolgens dag en nacht te dragen, weer of geen weer. Verstandig? Praktisch? Nee, niet echt. Maar ik zou het zo weer doen.” 

Foto: unsplash

Slim

“Wanneer mensen die met tegenslagen worden geconfronteerd niet bij de pakken neer gaan zitten, maar het roei om gooien en er iets van maken, vind ik dat slim én inspirerend, zoals de corona innovatie bij The Skiff . Daar kan ik zelf nog wat van leren: ik ben helaas erg goed in doemdenken. Des te meer respect en bewondering heb ik dan ook voor mensen die hun goede ideeën niet alleen bedenken, maar ook echt tot uitvoering brengen.” 

Foto

“Op deze foto zie je onze hond Mexx. Hij is vorig jaar op oudejaarsavond overleden en heeft dit jaar dus net niet gered. Mexx was een prachtige en fotogenieke hond, op veel foto’s poseert hij als een volleerd model en ziet hij er stoer en onverschillig uit. Maar schijn bedriegt: in werkelijkheid was hij een lieve en gevoelige hond, een zachtgekookt ei die me graag gezelschap hield bij het leren voor mijn examens, zoals op deze foto. Voor mij een stressvolle periode die ik doorbracht met stapels boeken en weinig flatterende joggingsbroeken, voor hem een periode van non-stop op schoot zitten en knuffelen. Lieve Mexx, dankjewel voor al je steun. Je was een schat.” 

Onze hond Mexx

Video

“It’s Never Enough van de band Audiodub is een heerlijk feelgood nummer met die perfecte zomervibes. Zodra ik dit nummer hoor, is het voor mij fysiek onmogelijk om chagrijnig te zijn. Ik zou het iedereen aanbevelen!”  

Tip voor het weekend

“Mijn tip voor het weekend is om het lekker rustig aan te doen en een beetje lief voor jezelf te zijn. Gun jezelf dat biertje in de tuin, laat het bad vollopen, zet je favoriete muziek op en pak je lievelingsboek erbij. Plan een paar geluksmomenten in. Daar wordt je weekend beter van!” 

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top