Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Een gevoel van saamhorigheid

Samen staan we sterk

Gisteren Dodenherdenking, vandaag Bevrijdingsdag. Twee dagen waar we normaal gesproken ieder jaar bij stilstaan. Maar dit jaar lijkt het wat meer beladen dan anders. Is het de drang naar vrijheid die we nu allemaal voelen? En daarmee meer dan ooit het besef dat vrijheid een groot goed is? De koning sprak gisteren tot ons en een gevoel van saamhorigheid daalde op ons neer.

Tijdelijke betutteling

Volgens Fluitsma en Van Tijn zijn wij als Nederlanders wars van betutteling. Je schrijft ons niet de wetten voor en laat ons beter in onze waarde. Helemaal mee eens, maar juist in deze tijden kijken we naar de regering, en ook naar onze koning. Om koningin Maxima niet te vergeten! Samen creëren zij een gevoel van saamhorigheid. Het gevoel dat we deze crisis gezamenlijk te lijf gaan. Met succes. Voor nu is de betutteling ons zwaard om de vijand te bestrijden.

Foto: unsplash

Samen staan we sterk

We zagen en hoorden Willem-Alexander al vaker tijdens deze crisis. Gisteren bekroop mij het gevoel dat we vandaag dichter bij onze koning en zijn gezin staan dan ooit. Wij ervaren op dit moment namelijk een beperkte bewegingsvrijheid. Wij kunnen niet naar hartelust winkelen. Niet op een terrasje zitten met een drankje en een bitterbal. Niet even een filmpje pakken. Ineens bedacht ik me dat onze koning dit ook niet zomaar kan.

Er is kennelijk een crisis voor nodig om in hetzelfde schuitje te zitten. Vooruit, ons schuitje heet niet De Groene Draeck en wij missen misschien een paar lakeien. Hoe het ook zei; gedeelde smart is halve smart.

Foto: De Groene Draeck (links)

Vrijheid voor alles

In de wetenschap dat we de crisis samen te lijf gaan, voelde Bevrijdingsdag vandaag als een heuse bevrijding. Iedere dag voelt een stukje vrijer. Niet in de laatste plaats door onze ‘soldaten’ in de zorg.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top