Goed Nieuws op Social Meda
Kerststukje op lege kerstontbijt tafel

Leef

Doneer een kerstontbijt aan iemand met een krappe beurs

De Kerst staat weer voor de deur. Een periode waarin we ons haast onpasselijk eten. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. Helaas leven er in Nederland bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. Wil jij iemand met een krappe beurs trakteren op een kerstontbijt? Haast je dan deze week nog naar de Lidl. Je kunt heel simpel een product (of meerdere natuurlijk) aan de voedselbank doneren en Lidl doet daar dan nog een luxe kerststol bij.

De voedselbank

Al sinds 2013 werkt Lidl samen met de voedselbank. De groenten en fruit die aan het eind van de dag niet verkocht zijn, worden aan de Voedselbank gedoneerd. Want wist je dat niemand honger hoeft te lijden als we de voedseloverschotten zouden geven aan hen die dat nodig hebben?

Maar deze dagen vragen om nog iets extra’s en zo kwam Lidl met de hartverwarmende ‘Doneer mee aan een Kerstontbijt’ actie. Deze actie loopt nog tot en met aanstaande zondag 20 december. Dus hup hup: naar de winkel!

Merry Christmas
Foto door Zui Hoang – Unsplash

Hoe doneer je mee aan het kerstontbijt

Iedere Lidl heeft een folderdisplay. Daar vind je flyers met vouchers.

  1. Zoek je ontbijtproducten uit en neem de vouchers mee naar de kassa.
  2. Reken het product (of de producten) af.
  3. Deponeer de voucher vervolgens in de voedselbank box bij de kassa.
  4. Je hebt er weer een paar karma-punten bij!

Al deze producten samen, plus een luxe kerststol die Lidl doneert, gaan als ontbijtpakketten naar de voedselbanken in Nederland.

En wist je overigens dat je door het jaar heen je statiegeld kunt doneren aan de Voedselbank? Door de jaren heen hebben Lidl klanten op die manier al 2 miljoen euro gedoneerd.

Kom je nooit bij de Lidl? Je kunt ook aan het Rode Kruis een klein bedrag overmaken voor een warme maaltijd. Dat doe je al voor €2,00. Met €1,50 extra komt daar nog een ontbijt of lunch bij.

Titelfoto door Chelsea Francis – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top