Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Doe goed

Een Chinese miljoenenorganisatie, een enorme oliemaatschappij en een groep bankiers. Het klinkt als het begin van een mop vol stereotypen en clichés. 

De werkelijkheid van de afgelopen maand ligt als volgt.

Eind maart landde er op Schiphol een vliegtuig vol mondkapjes uit China, gedoneerd door de grote baas van AliExpress Jack Ma. En hij schenkt niet alleen aan Nederland. Onder andere alle 54 Afrikaanse landen ontvangen testkits, beschermende kleding en mondkapjes. Zonder er al teveel woorden aan vuil te maken, draagt hij zijn steentje bij. 

Shell dan. In China gaven ze al het voorbeeld door ambulances gratis te laten tanken. Om hier een bijdrage te leveren aan de bestrijding van het coronavirus, stellen ze kosteloos 2,5 miljoen liter grondstof voor desinfecterende handgel beschikbaar. 

ING waakt over gezinnen uit de buurt. Niet elke scholier heeft toegang tot een laptop of de juiste internetverbinding en in Amsterdam Zuidoost , thuisbasis van ING, ligt dit percentage zorgwekkend hoog. Hierom investeren ze in hulpmiddelen om aan deze behoeftes te voldoen. Goede apparatuur, wifi-hotspots, maar ook hulpdocenten worden aangeboden en bekostigd door het ING Nederland fonds.

Misschien worden ze er zelf ook beter van. Misschien is het niet enkel onbaatzuchtigheid, is het fantastische PR en is de investering op de balans eigenlijk heel interessant. Maar vooral is het een supergoede ontwikkeling. Is het heel welkom, een geweldig voorbeeld en hopelijk een trend voor de toekomst. Doe goed.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top