Goed Nieuws op Social Meda

Leef

De VS en corona: back to school

De laatste jaren werden de Verenigde Staten vaak in een negatief daglicht gesteld. Dat draagt niet bij aan het beeld dat we hebben van het land. Ook de berichten rondom corona zijn vaak schokkend en doen je geloven dat Amerikanen gemakzuchtig omgaan met de pandemie. De VS zijn echter verschrikkelijk groot en per staat gelden er verschillende richtlijnen. Met een inkijkje in ons leven in Washington laat ik jullie graag Amerika vanuit een ander perspectief zien. 

Geëmigreerd

Wij zijn in 2017 geëmigreerd naar de Verenigde Staten en wonen 20 minuten vanaf Seattle. In onze woonplaats Redmond hebben een aantal scholen eind februari voor het eerst sinds lange tijd hun deuren heropend. Voor onze dochter (7) was de laatste ‘in-person’ schooldag op 14 maart 2020. Ze heeft dus 11 maanden lang thuisonderwijs genoten. Niet alle scholen zijn zo enorm lang dicht geweest, het verschilt per staat én per schooldistrict. Elke staat heeft een eigen gouverneur die de richtlijnen bepaalt. En de districten bepalen vervolgens hoe ze dit invullen, en als ouder en leerkracht heb je de keuze of je hier in mee wilt gaan.  

Hoera

En eindelijk was onze school in Redmond aan de beurt: hoera! Vooralsnog mogen alleen de kinderen van 6 en 7 jaar het voorzichtig aan weer proberen. Voor dat het zover was is er eerst nog een enquête gehouden onder alle gezinnen. Wat bleek? Zelfs na 11 maanden geeft 70% van de ouders de voorkeur aan educatie op afstand. Ze wachten liever het vaccin af. Daarnaast is het is ook simpelweg een hoop geregel om je kind weg te brengen, om het aan het einde van de ochtend weer op te halen voor een middag ‘homeschooling’. We starten namelijk echt voorzichtig aan: eerst 4 ochtenden per week. Maar het begin is er!

Masker af in een hoelahoep

In de eerste weken kreeg onze dochter (bijna) privéles. Het begon met een groepje van slechts 7 kinderen, dat inmiddels is uitgebreid naar 13. Deze kinderen worden iedere ochtend mét mondkapjes op ontvangen bij de auto, waarbij eerst hun temperatuur wordt gecheckt. Vervolgens mag je een formulier overhandigen waarin je verklaart dat je kind geen symptomen heeft. Vergeten? Dan mag je als kind rustig buiten wachten totdat je ouders het formulier hebben ingevuld.

Eenmaal binnen, mogen ze gedurende de dag netjes 6 ‘feet‘ (1.82m) uit elkaar blijven, wat natuurlijk prima te doen is met slechts 13 kinderen. Bij ieder lessenaartje staat een wasmand waarin ze hun tas en jas deponeren. Het eten gebeurt uiteraard in een aparte ruimte waar alles flink gedesinfecteerd wordt. Onze dochter kwam thuis met een heel verhaal over waar ‘germs’ kunnen zitten, jawel: tussen de vingers, het duimgebied en onder- en bovenkant hand. Bij het buitenspelen dragen de kinderen ook ‘gewoon’ hun mondkapjes. Wel liggen hoelahoeps op de grond waarin een kind kan gaan staan om even op adem te komen. Uiteraard wordt streng op deze regel toegezien. Tekst gaat verder na foto.

Foto: Patricia Prudente – Unsplash

Dit is ook Amerika

Mocht je kind een keer hoesten of proesten dan mag hij/zij wachten in een aparte quarantaine ruimte waar de ouder het kind kan ophalen. Haal je het in je hoofd om te reizen tijdens weekenden, dan mag je kind 14 dagen even niet op school komen en mag je in thuis-quarantaine.

Nu lijkt dit waarschijnlijk een tikkeltje overdreven en werkt het zelfs op de lachspieren, maar mijn dochter vindt het geweldig dat ze weer naar school mag. Ze vindt het geen enkel probleem om een mondkapje te dragen. Het stelt me ook eigenlijk wel gerust dat ze het op school zo serieus nemen, het is gewoon een kwestie van wennen. Na bijna een jaar sta ik wel open voor beperkte schooltijden met strikte regels. Het resultaat is een gelukkiger kind dat geniet van elk moment van sociale interactie en dat ook nog eens haar hygiëne zeer serieus neemt. Dit is dus ook Amerika, maar dan (letterlijk) vanaf een heel andere hoek.

Titelfoto: Isabella and Louisa Fischer – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

In 2017 ben ik met mijn man en twee kinderen (3 en 7) geëmigreerd naar de Verenigde Staten. We wonen 20 minuten vanaf Seattle, waar we een nieuw leven hebben opgebouwd, nieuwe mensen hebben leren kennen en ons leven zoals we dat kenden én ons land, want Nederland blijft wel het land waar onze roots liggen, in een ander perspectief kunnen zien. Dit is verhelderend en brengt veel verfrissende inzichten. Ik werk hier als mindfulness coach voor kinderen, ik geef lessen op www.kidsfocusnow.com. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik dit kan doen en dat er steeds meer mensen openstaan voor een beetje meer ‘awareness’. Om ook buitenlands nieuws een beetje meer positief te maken deel ik graag mijn ervaringen over het kleine stukje in Amerika waar ik in leef én van geniet.

Nog meer Leef

To Top