Goed Nieuws op Social Meda

Leef

De schoonheid van informatie

Op Information is Beautiful maken ze inzichtelijk wat voor positieve zaken zich op de achtergrond afspelen. Ze doen dit door iedere dag een prachtig gevisualiseerd blokje met informatie te delen met de wereld. Hierin geven ze positieve trends, opbeurende statistieken en feitjes weer. Klinkt saai? Dacht het niet!

Het nieuwe goud

Al deze informatie is gebaseerd op data. Data is immers het nieuwe goud. Vaak wordt data aangewend voor minder leuke berichtgeving. Gelukkig willen de makers van Information is Beautiful ons juist wijzen op de mooie ontwikkelingen die niet de dagelijkse voorpagina’s vullen. En weet je wat? Dit soort ontwikkelingen vindt voortdurend plaats. Zo kunnen we deze successen, hoe klein ook, toch een beetje vieren.

Water uit de lucht

Een recent voorbeeld is het bedrijfje Zero Mass. Dit bedrijf heeft een systeem ontwikkeld om water uit lucht te winnen. Dit doen ze door middel van hydropanelen. Kijk hier maar eens. Een geweldige oplossing voor plekken die gekenmerkt worden door droogte. Omgerekend komen de kosten op slechts 15 cent per liter. Op dit waanzinnig gestileerde grafiekje zie je in een klap de mogelijkheden.

Foto: Information is beautiful

Humpback on track

Een ander vrolijk feitje – of zeg maar gerust feit – is het herstel van de bultrug populaties. Net op tijd kwamen we bij zinnen in de jaren zeventig. Een heerlijke wetenschap dat deze grote jongens hierdoor in grote getale onze zeeën en oceanen bevolken.

Foto: Information is beautiful

Iedere dag weer

Kijk gerust eens rond op hun website. Iedere dag is er weer een mooi grafiekje te vinden met een opbeurend feitje. Lekker om de dag mee te beginnen met een kopje koffie. Wij zijn al verslaafd! Kom maar door met die fijne feitjes.

Amazing things

Zoals ze bij Beautiful News zeggen: “Amazing things are happening in the world, thanks to human ingenuity, endeavour and collaboration.” Dit kunnen wij alleen maar beamen!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Leef

To Top