Goed Nieuws op Social Meda

Leef

De mooiste routes om te skeeleren in Nederland

Skeeleren wordt steeds populairder. Waar vroeger met “de paden op, de lanen in” wandelen werd bedoeld, wordt er nu door duizenden hippe skeeleraars over diezelfde paden en lanen heen gesjeesd. En dat is hartstikke goed nieuws! Skeeleren is namelijk niet alleen leuk, maar ook nog eens gezond. 

Skeeleren is gezond

Skeeleren is een uitstekende manier om je conditie te verbeteren en is maar liefst 50 procent minder belastend voor je gewrichten dan hardlopen: je hebt dus veel minder kans op nare blessures. Bovendien is het een ontzettend intensieve work-out voor je onderlichaam. Dat wordt met skeeleren in een hogere mate getraind dan op (bijvoorbeeld) een fitnessapparaat. Je benen en billen worden er dus sterker en strakker van!

Maar niet alleen je onderlichaam wordt sterker en strakker van skeeleren: om bij het skeeleren in balans te blijven moeten ook de rugspieren en de buikspieren aan het werk. Ook de spieren in het bovenlichaam worden dus aangespannen. Met skeeleren train je dus zonder dat je er al te veel erg in hebt op een speelse manier je boven- én je onderlichaam.

Foto: Louis Tsai, Unsplash

De mooiste skeelerroutes in Nederland

Route in Brabant: Oss

Deze route is aantrekkelijk voor skeeleraars omdat het hier in het algemeen lekker rustig is (weinig verkeer) en het asfalt er van goede kwaliteit is. Lekker skeeleren dus!

Route in Utrecht: Maarsseveense en Loosdrechtse Plassen

Deze prachtige skeelerroute van 20 (of 25, voor de liefhebbers) gaat langs uitgestrekte weilanden, plassen en zelfs de rivier de Vecht. Liever een korter rondje? Dat kan ook! Vanaf het startpunt (het strandpaviljoen) kun je ook makkelijk een rondje van slechts 5 kilometer doen. Ideaal!

Route in Zeeland:

Deze intensieve route door Zeeland van maar liefst 200 kilometer is een uitdaging voor ervaren skeeleraars. Let op hoe de wind staat: met de Zeeuwse zeelucht tegen je kom je lastig vooruit! Maar dat is natuurlijk ook een ervaring op zich. 

Titelfoto: Arif Maulana, Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top