Goed Nieuws op Social Meda
Lees hier het stuk over goudzoeken in Nederland

Leef

Dagje weg? Op zoek naar goud!

Droom jij inmiddels ook van het behang op de muur? Geen puf om steeds iets nieuws te verzinnen voor het weekend? Geen probleem! Wij gaan je helpen door regelmatig bijzondere, inspirerende, leerzame (jawel) en ouderwets leuke tips geven voor dagjes uit. Helemaal coronaproof, in Nederland – alleen, samen of met het gezin. Inspiratie nodig? We’ve got you! Deze keer; op zoek naar goud! Jawel, in Nederland.

Goudkoorts in San Francisco

De goudkoorts slaat weer toe! We kennen allemaal de goudkoorts vanuit Amerika, waar in 1849 de eerste klomp goud werd gevonden in de bergen van San Francisco. Wat er daarna gebeurde veranderde het hele land en zette ook meteen California op de kaart. Nu hoef je niet helemaal af te reizen naar Amerika, want in Nederland kun je ook goud zoeken!

Lees hier het stuk over goud zoeken in Nederland
De Rijn, Foto: Travel Suisse, Pexels

Goud in Nederland

In Nederland zit overal in de grond goud. Dit heeft te maken met de rivier de Rijn. De Rijn is een goudhoudende rivier. De goudbron, in Zwisterland, is volledig geërodeerd, maar de rivier bevat nog talloze gouddeeltjes. Het is wel zo dat de deeltjes erg klein zijn. De grotere, zwaardere deeltjes zinken sneller en deze slaan dus eerder neer. De kleine deeltjes die worden meegenomen naar Nederland.

Goud zoeken met een pan

Goud zoeken doe je met een goudpan. Het rustig heen en weer bewegen van de pan noem je schudden. Na een paar keer van links naar rechts geschud te hebben, probeer je een cirkelvormige beweging te maken. Het materiaal gaat in rondjes draaien en dit proces filtert het meeste vuil en klei. Je kan je eigen goudzoekset online bestellen.

Het Gouden Woud

Voor wie niet zoveel geduld heeft om in de Rijn de gaan vissen of nog met kleine kinderen rekening wilt houden, kan terecht bij Het Gouden Woud in Liempde. Hier kunnen de kinderen lekker ravotten met hun vriendjes en op zoek naar goud! Tip: kindjes krijgen een beloning wanneer ze 100 gram goud vinden. Maar om teleurstelling te voorkomen is het slim om zelf een kleinigheidje bij je te hebben (als beloning voor een dag hard werken).

Dagje weg

Heb jij het vorige dagje weg gemist? Lees hier het artikel over roadtrippen met je kinderen!

Titelfoto: Mick Haupt, Pexels

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Simone Potters-Roof (1983) is tekstschrijver bij Tekstbureau Op de Letter. Simone levert met haar tekstbureau een actieve bijdrage in het versterken van de positie van (startende) ondernemers en werkzoekers met behulp van ijzersterke teksten. Ze woont in Eethen samen met haar man en zoontje. Eén van haar passies is reizen en in haar vrije tijd is ze dan ook vaak terug te vinden op de mooiste plekjes in binnen- en buitenland.

Nog meer Leef

To Top