Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Cruisen in een dikke bak en kitesurfles: dag vol uitgekomen dromen voor zieke Seven

Een bijzondere ontmoeting op het IJmuidense strand eergistermiddag: twee helden die op ieder hun eigen manier tegen kanker strijden, spraken daar met elkaar af. Baris Soyogul uit Heemstede loopt en fietst in zes dagen naar Friesland om zijn kinderkankerstichting Kite4Kids te lanceren. En de Heerhugowaardse Seven Keijlard schonk de opbrengsten van zijn eigen kledinglijn, 10.000 euro, onlangs nog aan Villa Joep. 

Vanuit de verte komt een knalgroene bolide aangereden, met een glunderende Seven in de passagiersstoel. “Heeft mijn vader geregeld”, vertelt hij enthousiast. “Een autodealer heeft kunnen regelen dat ik in mijn droomauto naar IJmuiden werd gereden: een Dodge Challenger Hellcat.”

Seven heeft afgesproken met Baris, zelf ooit kankerpatiënt. Hij zet zich in voor kinderen die met deze ziekte te maken hebben. Zo ook Seven, die vorig jaar de diagnose neuroblastoom kreeg, een agressieve vorm van kinderkanker. 

Eén missie

Het is even na vier uur ’s middags als Baris het strand komt opgelopen richting de plek waar hij met Seven heeft afgesproken. De twee heren delen dezelfde belangrijke missie: kanker voorgoed de wereld uithelpen. 

Want dat nieuws sloeg destijds bij beiden in als een bom. Ineens heb je kanker. Hoe ziet je toekomst er dan uit? En heb je die nog wel? Maar in plaats van berusting in het lot te nemen, besloten ze ertegen te strijden. 

10.000 euro

Seven heeft al zes chemokuren, twaalf bestralingen en immunotherapieën achter de kiezen. Vorig jaar sprak NH Nieuws hem over zijn zelf opgerichte kledinglijn 24/7, die nog altijd loopt als een trein. De opbrengsten ervan doneert hij aan Villa Joep, een stichting die zich inzet voor kinderen met kanker. “Gekkenhuis. Ik had echt niet verwacht dat ik 10.000 euro bij elkaar zou krijgen. Het is nu iets rustiger, maar ik hoop het straks weer wat drukker te krijgen met mijn nieuwe prints, zodat ik weer zo’n groot bedrag kan overmaken.”

Ook voor Seven lijkt het einde van alle ellende in zicht. Hij is klaar met zijn chemo’s en bestralingen en heeft net zijn derde immunotherapie achter de rug. “Ik moest elf dagen aan een infuus liggen in het ziekenhuis. Dat was wel zwaar. Ik voelde me eigenlijk best goed, dus ik verveelde me een beetje. Maar gelukkig kon ik gamen en tv kijken.”

Hoop en vrijheid

Baris is uiteindelijk genezen van de ziekte, maar weet als geen ander hoe de zorgen en angst je ineens om de keel kunnen vliegen. Een paar jaar geleden stond zijn leven op z’n kop door de plotselinge diagnose kanker. Na een moeilijke tijd startte hij met kitesurfen. “Het heeft mij geholpen om de gevolgen van deze ziekte te verwerken en het gevoel van hoop en vrijheid teruggegeven.”

Seven krijgt begin april zijn eerste kitesurfles. “Een langverwachte droom die uitkomt”, reageert hij. Tegen die tijd zit zijn behandeling er bijna op. “Ik krijg nog drie keer immunotherapie, maar dat mag ik gelukkig thuis ondergaan, met thuiszorg omdat het zo goed gaat.”

‘Komt het terug?’

Hij gaat inmiddels weer naar school en is bezig om zijn energie en kracht weer op te bouwen. Wel voelt hij zich nog vaak misselijk. “Ik kan niet wachten om weer terug te gaan naar het normale leven. Dat kan natuurlijk niet helemaal, want ik heb toch wel veel meegemaakt. Maar ik ben blij dat ik in ieder geval weer naar school kan.”

Van de zomer eindigt zijn behandeling. Dan breekt wederom een onzekere tijd aan; de kanker kan namelijk nog terugkomen. “Ik krijg nog vijf jaar lang controles. Dat is wel heel spannend. Komt het nog terug? Die onzekerheid is het zwaarste, maar ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.”

Titelfoto: NH Nieuws

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top