Goed Nieuws op Social Meda
De gouden glinsterende 'Glitoris'

Leef

De clitoris, bron van genot (en goed nieuws)

De Australische kunstenares Alli Sebastian Wolf reist de wereld over met haar enorme ‘Glitoris’; een grote, gouden en glinsterende clitoris op schaal 1:100. Ze vindt het bizar dat mensen zo weinig van dit stukje van het menselijk lichaam weten. Daar gaan wij verandering in brengen.

Vijf dingen die je nog niet wist over de fabelachtige clitoris

De clitoris is niet minder dan spectaculair. Wist je bijvoorbeeld dat het knopje van de kittelaar slechts het topje van de ijsberg is? Pas sinds 1998 bestaat duidelijkheid over hoe een volledige clitoris eruitziet, en hoe zij werkt. In tegenstelling tot de penis zie je de clitoris nauwelijks voorbij komen in de wetenschap, biologieboeken, in pornofilms of op foto’s (waar blijft de clitpick!?) Daarom een klein eerbetoon aan de verrassende, onvolprezen, fabelachtige kittelaar.

1. Iceberg ahead

De clitoris lijkt een heel bescheiden rond knopje van tussen de 3- 8 mm. Maar schijn bedriegt, dat knopje is maar het topje van de ijsberg. Wist je dat de gemiddelde clitoris zo’n 11 centimeter lang kan worden? Dat is even lang als een penis in slappe toestand! Onder de huid loopt de clitoris door onder de schaamlippen, langs de zijden van zowel de plasbuis als de vagina.

Het knopje van de ijsberg.. Foto: Flickr CC

2. Geen poespas

Vrouwelijke seksualiteit mag dan de reputatie hebben ingewikkeld te zijn, de clitoris is behoorlijk recht door zee. In tegenstelling tot andere organen heeft de clitoris namelijk maar één anatomische taak; seksuele bevrediging. Je goed laten voelen dus. Ze is het aller gevoeligste orgaan met 8000 zenuwuiteinden in alleen al het knopje (ter vergelijking, de penis heeft er ‘maar’ 4000).

3. Comme un penis

Wist je dat beide geslachten in de baarmoeder geboren worden met een clitoris? Bij jongens groeit deze vanaf 12 weken uit tot een eikel met penis, bij meisjes ontwikkelt de clitoris zich onderhuids verder. Clitoris en penis zijn ongeveer even groot (als de penis slap is). Zowel een clitoris als een penis zwellen op en worden stijf als de eigenaar opgewonden raakt. De clitoris kan in opgewonden toestand 50 tot 300% opzwellen!

4. Een kittelaar vergrijst niet

Een clitoris groeit met de jaren, net als een oor of neus. Maar het is het enige lichaamsdeel dat nooit aan ouderdomskwaaltjes lijdt. Een clitoris van twintig jaar werkt en oogt hetzelfde als eentje van tachtig. Wel is elke clitoris uniek van kleur en grootte.

5. Episch centrum van elk orgasme

Maar heel weinig vrouwen komen klaar van alleen vaginale penetratie. De meeste vrouwen ervaren een orgasme bij het stimuleren van de G-spot of de clitoris. Recentelijk is ontdekt dat die twee feitelijk hetzelfde zijn; de G-spot is ook onderdeel van het clitorale netwerk!

Mannen en vrouwen; doe je voordeel met dit eerbetoon!

Titelfoto: www.allisebastianwolf.com

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nog meer Leef

To Top