Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Burenhulp.nu; een betere wereld begint bij je eigen buren

Juist tijdens de coronacrisis is een goede buur goud waard. Burenhulp.nl helpt daarbij een handje. In elke straat van Nederland woont wel iemand die wat hulp kan gebruiken.

Het oude opaatje dat slecht ter been is, die gescheiden moeder die het niet meer ziet zitten, of de buurman die slecht Nederlands spreekt en vanwege corona niet naar de supermarkt kan. Deze buren durven vaak geen hulp te vragen.

Wat extra zorg, wat extra liefde

Daarom richtte de Haarlemse Margo van den Berg in 2014 Burenhulp.nu op. Daarmee zorgt ze dat buren in Haarlem elkaar meer spreken en op elkaar letten. Burenhulp werkt met één contactpersoon per straat, die met andere actievere buren aan de slag gaat. Het kan zo simpel zijn als een praatje maken en een keer een kopje koffie drinken. Om te kijken wie in de straat misschien wel wat extra hulp en liefde kan gebruiken.

Een betrokken buur is goud waard. Beeld: Flickr CC

En nu, vanwege corona, wil Burenhulp uitbreiden. Sinds kort is het netwerk ook in Nunspeet en Putten actief. Op de website Aandacht voor Elkaar vertelt Margo hierover; “In het begin van de coronacrisis hebben veel mensen zich opgegeven als vrijwilliger. Veel gemeenten hebben daar een lijst van liggen. Die mensen kunnen contactpersoon worden in hun eigen straat, en zo kan het netwerk van Burenhulp organisch groeien.”

Burgers zorgen voor elkaar

Het is Margo’s grote droom dat mensen in Nederland meer naar elkaar omkijken en voor elkaar zorgen. Dat de zorg weer van de burgers zelf wordt. “Gelukkig zijn er in Nederland veel mensen die graag iets voor een ander willen doen. Je kunt heel veel betekenen zonder dat het veel tijd en energie kost.”

Ben je enthousiast geworden en wil je jouw eigen straat omtoveren tot een mini-community? Kijk voor meer inspiratie op www.burenhulp.nu!

Margo van den Berg. Beeld: www.margovandenberg.nl

Titelfoto: Buurman en buurman – Flickr CC

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top