Goed Nieuws op Social Meda

Leef

De beste tips om muggen tegen te gaan

Muggen: iedereen kent ze, iedereen haat ze. Daarom komt Goednieuws.nl met verlossende tips om je te bevrijden van uitzichtloze praktijken met rackets en vliegenmeppers. Op een mugvrije zomer!

Open deuren

Om maar meteen een open deur in te trappen: door je open deuren en ramen van horren te voorzien voorkom je dat muggen binnenkomen, en met een klamboe hou je ze in ieder geval uit de buurt je van bed.

Smeren zodat muggen hem peren

Er zijn gelukkig genoeg smeersels waar muggen niet van houden: van wondermiddel Deet hebben we natuurlijk allemaal wel eens gehoord, maar in het geval dat de Deet het hem niet deed is er ook nog tea tree olie, citronella olie en Vaporub. Genoeg te smeren dus!

Stap eens onder de douche

Uiteraard ruik je goddelijk en is je natuurlijk aroma niet te weerstaan. Helaas vinden muggen dat ook. En gezien oud zweet sterker ruikt trekt dat meer stekende aanbidders aan. Het is dan ook aan te raden om regelmatig onder de douche stappen, zeker met het oog op de tropische temperaturen deze zomer. 

Foto: unsplash

Neem je vitamines

Het is nog niet helemaal bewezen, maar vitamine B1 zou je lichaamsgeur minder aantrekkelijk maken voor muggen. Verder draagt vitamine B1 bij aan een goede werking van de hartspier, het zenuwstelsel en de hersenen. Genoeg reden om te zorgen dat je je vitamines binnenkrijgt dus! Je kunt je B1 natuurlijk halen uit een pilletje, maar uiteraard ook puur natuur. Voor een lijst met voedingsmiddelen die een grote hoeveelheid B1 bevatten, klik hier.

Tuinieren tegen de muggen

Ook bepaalde planten kunnen helpen tegen muggen. Lavendel bijvoorbeeld: het houdt muggen op afstand en draagt ook nog eens bij aan een lekkere geur in huis of tuin. Chrysanten doen het ook goed als muggenverjagers. En anders is er altijd nog knoflook: zo hou niet alleen zoenende, maar ook zoemende individuen op afstand.

Foto: unsplash

BBQ-Tip

Ga je barbecueën? Gooi dan meteen wat rozemarijn op de grill. Ruikt lekker, smaakt lekker en verjaagt muggen. Wij zijn fan.

Foto: unsplash

Een zomer zonder zoemen

Met deze tips ga je gegarandeerd een zomer zonder zoemen tegemoet. En dat is pas écht goed nieuws. Deel deze tips dus vooral met je familie, vrienden en (camping)buren!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top