Goed Nieuws op Social Meda

Leef

4 juli: Onafhankelijkheidsdag

Onafhankelijkheid, een groot goed. In deze tijd waarin COVID-19 ons dagelijks leven op zijn kop zet en we noodgedwongen afstand tot elkaar moeten bewaren, komen termen als ‘afhankelijkheid’ en ‘onafhankelijkheid’ een beetje in een ander licht te staan.

Behoefte aan contact

Zelfredzaamheid is handig in tijden als deze, maar de mens is nu eenmaal een sociaal dier. En daarvoor ben je juist afhankelijk van elkaar. Hoe onafhankelijk je ook bent, vroeg of laat heb je toch de behoefte aan echt contact. Social media en appen voldoen dan niet meer – noem het huidhonger – en de enige vorm van onafhankelijkheid die ons dan nog aanspreekt is de financiële variant.

Vrijheid

Onafhankelijkheid staat echter ook voor vrijheid. Los te zijn van het juk van een ander. Dat is al een feest op zich. Vandaag, 4 juli, is het de traditionele nationale feestdag van Amerika: Independence Day, ook wel bekend als Fourth of July. Dit is de belangrijkste nationale feestdag van de Verenigde Staten.

Leuk feitje

De gekozen datum is wel wat vreemd; het echte moment dat de United States onafhankelijk wordt van de heerschappij van de United Kingdom is namelijk twee dagen eerder, op 2 juli 1776. Het Amerikaanse Congres nam de ‘declaration’ echter pas op 4 juli aan en maakte het toen pas wereldkundig.

In feite viert men dus het uitkomen van het officiële persbericht en niet het (tijdstip van de) gebeurtenis zelf. Een beetje zoals je je verjaardag zou vieren op de dag dat het geboortekaartje op de bus ging. En dat is toch meestal ook enkele dagen later.

Tijdloze grondbeginselen

Anyway, de uitkomst van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog (1775 – 1783) is de Amerikaanse onafhankelijkheid van het Verenigd Koninkrijk. In de onafhankelijkheidsverklaring staat de prachtige tekst die we allemaal kennen: “Life, Liberty and the pursuit of Happiness”. En dat zijn grondbeginselen die tijdloos zijn. Dus vier gerust elke dag je eigen Independence Day!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top