Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Geluk met een pup: Welkom Jane

Vandaag een stukje persoonlijk geluk op Goednieuws.nl: binnenkort huppelt er eindelijk weer een pup door ons huis. En niet zomaar een pup, maar onze eigen prachtige Jane: een kruising tussen een Rottweiler en een Bouvier.

Geen leegte meer

Na het overlijden van onze geliefde Mexx (over wie je kunt lezen in “mijn” Feelgood Friday) hebben wij acht maanden lang een hondloos (lees: leeg) bestaan geleefd. Naast het verdriet van het moeten missen van ons maatje en onze beste vriend, ervoeren wij ineens een enorme leegte in huis. Want wat is het stil zonder het getrippel van poten op de vloer en het gekwispel van een staart tegen de meubels. Des te meer verheugen wij ons straks op de komst van ons lieve en mooie meisje: hieronder kun je haar bewonderen.

Jane, ons lieve meisje

Gezondheidsvoordelen

En goed nieuws is de komst van Jane zeker: eerder lazen we al dat het hebben van een grote hond overgewicht tegengaat en dat honden stress verlagen op de werkvloer. Maar wist je ook al dat uit onderzoek blijkt dat hondeneigenaren gezonder zijn? Onze viervoeters bieden ons namelijk niet alleen onvoorwaardelijke liefde en meer lichaamsbeweging, maar verlagen tevens onze bloeddruk en verkleinen het risico op astma.

Knuffelhormoon door honden knuffelen

Ook de psychologie stelt vast dat het hebben van een hond een positief effect heeft op de mentale gezondheid. Een positief effect op mijn mentale gezondheid heeft het overigens zeker: sinds de kennismaking met Jane verkeer ik in de zevende hemel. Door de aanwezigheid van een hond in huis voelen we ons geliefd en lachen we meer. Zodoende helpen ze ons ook de symptomen van depressie en angststoornissen tegen te gaan. Bovendien maak je door het aaien en knuffelen van een hond het knuffelhormoon oxytocine aan: een hormoon dat je ontspannen maakt en een gevoel van vertrouwen geeft. Meer dan genoeg reden om Fikkie en Fifi nog een extra aai te geven dus.

My sweet lady Jane

Vrijdag is het dan zover en mogen wij eindelijk onze Jane ophalen, ons nieuwste familielid. In de tussentijd wandel ik door het leven met een onverwoestbare glimlach, wetende dat ik vanaf vrijdag een gelukkiger en gezonder mens ben. Wil je ook graag gelukkiger en gezonder worden, maar ben je niet zo’n hondenmens? Koeien knuffelen is ook nog een optie. Moraal van het verhaal: genieten van quality time met een dier is goed nieuws!

Jane, onze pup

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lach

To Top