Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Een grote hond is dé oplossing tegen overgewicht

Ja, je leest het goed. Grote viervoeters geven niet alleen een hoop liefde en gezelschap, maar helpen hun baasjes ook van overtollige kilo’s af te komen. Dat klinkt als goed nieuws!

Daarbij helpt een grote hond volgens onderzoekers ook tegen verschillende ziektes. Geef je trouwe huisdier dus nog maar een extra aai over de bol. Hoe zit dat precies?

Baasjes van grote viervoeters bewegen meer

Of je nu een kleine of een grote hond hebt, het is niet gek dat je als hondenbezitter meer beweegt, doordat je ze regelmatig uitlaat. Toch zijn onderzoekers van de Universiteit van Liverpool er na tien jaar achter gekomen dat de grootte van een hond wel degelijk meespeelt bij de hoeveelheid beweging die de baasjes uitvoeren.

Zo maken baasjes van grote honden vaker een wandeling dan baasjes van kleine honden. We kennen allemaal het beeld van de chihuahua in de handtas van zijn of haar baasje. Probeer dat maar eens met je Deense Dog. Je zult dus echt moeten lopen met je grote viervoeter. En dat is goed voor je.

Foto door Raphael Maksian – Unsplash

Aanstekelijk effect

Een ander effect is dat hondenbezitters die regelmatig een rondje lopen merken hoe leuk hun hond het vindt om uitgelaten te worden. Hierdoor beleven zij ook meer plezier aan het uitlaten en zijn zij eerder geneigd om een langer rondje te lopen.

Een grote hond tegen hart- en vaatziekten

Kortom, op de lange termijn zorgt een grote hond er dus voor dat je meer beweegt en je je uithoudingsvermogen verbetert. En hiermee verlaag je weer de kans op hart- en vaatziekten. Alleen maar voordelen dus zo’n groot beest! En daar blijft het niet bij. Lees ook ons eerdere stuk over de voordelen van het hebben van een hond.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Slim

To Top