Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Een koe knuffelen: leuk en heel ontspannend

Zelfs zonder diploma psychologie maken Carla’s natuurlijke talenten haar tot een uitstekende therapeut: ze is rustig en meegaand. Ze heeft het geduld om naar al je problemen te luisteren zonder ook maar een oordeel te vellen. Gewoon genieten van de natuur, van elkaars aanwezigheid en van het knuffelen. Aangenaam kennis te maken, Carla is mijn naam en ik ben een koe.  

Koe knuffelen, een beetje vreemd maar wel lekker

Een koe knuffelen is in opkomst! En dat is niet zo vreemd, want niet alleen is koeien knuffelen goed voor de mens, ook de koeien hebben hier baat bij. Deze koeien krijgen namelijk een natuurlijk en goed leven. Ze worden niet opgevoed voor het vlees of de melkveehouderij, maar mogen lekker van het leven, de natuur en het knuffelen genieten. Kortom, goed nieuws!

Waarom zou je knuffelen met een koe?

Knuffelen met een koe kan je stress verminderen en je gezondheid verbeteren. Het stimuleren van aanrakingsreceptoren onder de huid kan de bloeddruk en het cortisolniveau verlagen. Hierdoor wordt stress effectief verminderd.

De warme lichaamstemperatuur, de lage hartslag, de gelijkmatige ademhaling van de koe en het fysieke contact wanneer je je tegen een koe aan ligt, geeft ontspanning en is goed voor je gezondheid. 

Hoe werkt dat eigenlijk een koe knuffelsessie? 

Tijdens een knuffelsessie word je langzaam aan de koeien voorgesteld. De koe geeft zelf aan wanneer ze geknuffeld wil worden door contact te maken, nieuwsgierig naar je te zijn en te gaan liggen. Koeien gaan dan spontaan in het gras liggen om te knuffelen. Je kunt zo dichtbij komen en een warme omhelzing aanbieden. En dan kan het eigenlijke koe knuffelen en aaien beginnen! 

Foto door Wolfgang Hasselmann – Unsplash

Ga ook eens lekker knuffelen met een koe

Koe knuffelen is leuk voor jong en oud. In Nederland zijn er volop boerderijen te vinden die een koe knuffelsessie aanbieden. Hier bijvoorbeeld. Een koe knuffelsessie is niet duur, een knuffelrondleiding van 2,5 – 3,5 uur kost ongeveer 25 euro per persoon. Dit is vaak inclusief drankjes en hapjes en een rondleiding door de boerderij. 

Tip: Ga nu niet zomaar een weiland in om een koe te knuffelen. Laat staan op onderstaande manier. Want niet elke koe is van het knuffelen gediend. Sommige koeien kunnen boos worden als je ze knuffelt en je zelfs het weiland uitjagen.

Hoe koe knuffelen níét moet

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Lach

To Top