Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Een keurige derde plaats

Niet vatbaar voor nepnieuws

We vertelden jullie al eerder over de mooie feitjes van de makers van Information is beautiful. In deze nieuwe bijdrage besteden ze aandacht aan het fenomeen nepnieuws. Het goede nieuws is dat Nederland op een keurige derde plaats prijkt als het gaat om onze weerbaarheid tegen nepnieuws.

Foto: Information is beautiful

Bestand tegen nepnieuws

Door er al op de scholen aandacht aan te besteden zijn ze in Finland beter in staat echt van nep te onderscheiden. Volgens het bericht hebben ze in Finland de hoogste mate van media geletterdheid. Hierdoor zijn de Finnen het beste in staat om nepnieuws op haar merites te beoordelen.

Wonderen

Nepnieuws passeert de revue in alle soorten en maten. Sommige politici mogen zich er graag van bedienen om tegenstanders in diskrediet te brengen. Ja inderdaad, die met dat haar. Over haar gesproken, wondermiddelen die de haargroei doen bevorderen zijn ook een mooi voorbeeld. Je smeert wat in je haar en binnen twee weken heb je weelderige lokken van Doutzen. Geen haar op ons hoofd! Wij weten wel beter.

Foto: unsplash

Nuchterheid

Bovenaan het lijstje der media geletterden prijken vooral Noord-Europese landen. Zouden het ook de weersomstandigheden zijn die maken dat de mensen hier wat nuchterder en rationeler zijn als het op nieuwsfeitjes aankomt? Het is immers makkelijker het hoofd koel te houden als de buitentemperatuur niet de 30 graden overstijgt.

Herkennen

Op de website van Mediawijsheid doen ze wat aardige tips van de hand om nepnieuws te herkennen. Met de zomer in aantocht komen deze mogelijk nog van pas. Met een mooie podiumplaats hebben we een naam hoog te houden. The only way is up, toch?

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Slim

To Top