Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Van bier tot boom en van boom tot bier

Genieten van een groenere kerst? De bierbrouwers van Lowlander hebben daar iets voor bedacht. Samen met Adopteer een Kerstboom hebben zij het Lowlander Kerstbomenbos geplant. Hier kan je een kerstboom adopteren, die in januari weer wordt teruggeplant. Zo kan je kerstboom meerdere jaren meegaan. En dat is nog niet alles. Van het dennenafval uit het bos brouwt Lowlander hun Winter IPA-bier.

Geef mij maar je boom

Het idee ontstond bij de bierbrouwers tijdens een rondje hardlopen in Amsterdam in 2018. Zij zagen de straten vol liggen met afgedankte kerstbomen en kregen het idee hier de volgende winter een bier van te brouwen. En zo geschiedde in 2019. De bierbrouwers riepen mensen op hun kerstboom niet weg te gooien, maar aan hen te doneren. Zo haalden zij zo’n 150 kerstbomen bij de mensen thuis op, plukten de naalden en brouwden daar hun Winter IPA mee.

Foto: Noah Buscher – Unsplash

Samen een verschil maken

“Wat als we de impact nóg groter kunnen maken door kerstbomenafval te voorkomen in plaats van te recyclen?” Een visie die de bierbrouwers bleken te delen met Adopteer een Kerstboom. Bij hen adopteer je een kerstboom, die in januari wordt teruggeplant. Zo ontstond het idee om gezamenlijk een Lowlander Kerstbomenbos voor de toekomst te planten: voor elk verkocht flesje Winter IPA doneert Lowlander € 0,05 om een biologisch  adoptiekerstboompje te planten.

In 3-5 jaar groeit zo’n boompje uit tot een geschikte Adopteer een Kerstboom, die zo’n 5 jaar lang iedere kerst geadopteerd kan worden. Vorig jaar hebben zij al 1000 nieuwe adoptieboompjes kunnen planten! En van het dennenafval uit het Lowlanderbos brouwt Lowlander hun Winter IPA-bier.

Populair

Het doel is om binnen 10 jaar alle kerstbomen die jaarlijks in Nederland worden weggegooid te vervangen door een duurzaam alternatief. De vraag naar adoptiekerstbomen wordt (gelukkig) steeds groter. Daarom werkt Lowlander nu ook samen met Beter Boompje, die door heel Nederland duurzame kerstbomen leveren. En voor elk verkocht Beter Boompje worden er weer twee adoptieboompjes in het Lowlanderbos geplant.

Een naaldje bijdragen

Wil jij ook bijdragen aan een groenere kerst? Adopteer dan een kerstboom uit het Lowlanderbos, koop een Beter Boompje voor je buren en drink gezamenlijk een Lowlander Winter IPA-bier. Cheers!

Foto: Dan Barrett – Unsplash

Titelfoto: Eugenivy Now – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Natuur

To Top