Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Otter niet langer op lijst van bedreigde diersoorten

Het gaat goed met de zoet- en zoutwaterzoogdieren. Bever- en bruinvissen, gewone en grijze zeehonden en otters staan vanaf dit jaar niet meer op de gevreesde lijst van bedreigde diersoorten. Vooral de otter heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt.

Terug van weggeweest

Met name door verkeersongevallen en problemen met de waterkwaliteit was de otter bijna verdwenen. Probeer een otter de verkeersregels maar eens aan z’n verstand te peuteren. Maar door de verbetering van het leefgebied is het dier terug van weggeweest. De verbetering van de waterkwaliteit en de aanleg van nieuwe natuur- en faunatunnels zorgen ervoor dat de otter zich kan verspreiden over Nederland. 

Lijst van bedreigde diersoorten

Op basis van de verandering in het aantal én de verspreiding van zoogdieren ten opzichte van 1950, kunnen dieren op de lijst van bedreigde diersoorten terechtkomen. Deze ‘Rode Lijst’ wordt elke tien jaar vernieuwd. De Zoogdiervereniging stelt deze lijst op en kijkt welke maatregelen genomen moeten worden om de lijst zo kort mogelijk te maken. De otter is er in elk geval vanaf.

Snel & sierlijk

Snel, sierlijk, sterk, speels en spectaculair; de otter is het allemaal, aldus Natuurmomenten. Zien is geloven, daarom speciaal voor jullie onderstaand filmpje van twee spelende otters. Mooi dat het otters weer voor de wind gaat.

Titelfoto: Lilian Dibbern – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Natuur

To Top