Goed Nieuws op Social Meda

Natuur

Een koraalrif hoger dan de Eiffeltoren

Australische wetenschappers hebben in het Great Barrier Reef een koraalrif ontdekt met een hoogte van 500 meter. Dat is hoger dan het Empire State Building of de Eiffeltoren. Dat is gelukkig goed nieuws uit de onderwaterwereld.

Vrijstaand rif

De wetenschappers ontdekten het rif toen ze de zeebodem van het noordelijke Great Barrier Reef voor de kust van Australië in kaart brachten. Het is de eerste keer in 120 jaar dat daar een vrijstaand rif is ontdekt.

“De basis van het bladachtige rif is 1,5 km breed en het stijgt 500 meter hoog, tot slechts 40 meter onder het zeeoppervlak”, zegt Tom Bridge, hoofdonderzoeker van de expeditie. Bridge en zijn collega’s filmden het rif met de onbemande duikboot SuBastian. De beelden en het commentaar erbij werden live gestreamd.

Ontdekkingen

De vondst is de klap op de vuurpijl na een jaar van ontdekkingen door het Schmidt Ocean Institute. Begin dit jaar ontdekten de wetenschappers koraaltuinen in de diepzee en in april nog registreerden ze het langste zeedier ooit: een 45 meter lange buiskwal. Sinds het begin van de expeditie ontdekten ze in totaal al dertig nieuwe soorten, waaronder koralen en sponzen.

Volgens Wendy Schmidt, medeoprichter van het Schmidt Ocean Institute, tonen de ontdekkingen aan dat onze kennis van de diepzee nog erg beperkt is. “De stand van onze kennis over wat er in de oceaan is, is lange tijd zo beperkt geweest”, zegt ze. “Dankzij nieuwe technologieën, die fungeren als onze ogen, oren en handen in de diepe oceaan, hebben we het vermogen om te verkennen als nooit tevoren.”

Bron: persbureau IPS / Titelfoto: Giorgia Doglioni – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Natuur

To Top