Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Man speelt piano tijdens rellen

Deze week kwam er een filmpje voorbij van een man die pianospeelde terwijl achter hem rellen voltrokken. Hij was een baken van rust temidden van een slechte actiefilm. Hoe Eternal Flame een protestlied werd.

Onverstoorbaar

Een rustig terrasje in Barcelona, een lieflijk deuntje op zijn favoriete piano, er leek niks aan de hand. De avond nam een onverwachte wending en ontaarde in flinke rellen. Onverstoorbaar speelde de pianist door. Het vuur van de rellen laaide zowel letterlijk als figuurlijk achter hem op. Het bijzondere was dat hij ‘Eternal Flame’ speelde. 

Om ons heen staat de wereld eigenlijk altijd wel in de fik. De pianist leek te willen zeggen dat we ons niet moeten bekommeren om het vuur. Dat vond ik wel een prettige gedachte. 

Eternal flame als protestlied

Eternal Flame leek in deze surrealistische context bijna wel een soort protestlied, een protest tegen de onrust. Ik heb de tekst van Eternal Flame er even bij gepakt in de hoop aanknopingspunten te vinden voor een mooi hoogdravend artikel over de noodzaak van meer goed nieuws.

Ik moet jullie helaas teleurstellen. Het is vooral een heerlijke songtekst om erbij te pakken als je tot over je oren verliefd bent en zin hebt om een lekker potje te janken. En als je dan toch aan het janken bent, weet dan: ‘sun shines through the rain’. Daar hebben The Bangles dan weer geen woord aan gelogen. 

Moraal

Moraal van het verhaal is dat we ons niet van de wijs moeten laten brengen door de nare dingen die er om ons heen gebeuren. Blijf altijd positief en onthoud: ‘sun shines through the rain’. Leer desnoods piano spelen. Met 10 minuten per dag schijn je al een heel eind te komen.

Titelfoto: Nazar Yakymenko – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top