Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Dingen die je kunt leren in 10 minuten

Een mens is nooit te oud om te leren. Er is altijd tijd om nieuwe dingen te leren en nieuwe vaardigheden op te doen: zeker wanneer die tijd slechts 10 minuten bedraagt. 

Echt waar?

Herhaling is het fundament van het leren. De 10 minuten leertijd zijn dus niet eenmalig, maar per dag. Door je iedere dag 10 minuten geconcentreerd bezighouden met een nieuwe activiteit leer je meer dan door bijvoorbeeld één keer per week 2 uur bezig te zijn. Goed nieuws? Jazeker! Bijna iedereen kan wel 10 minuutjes per dag vrij maken om iets nieuws te leren. Daardoor is het beginnen met leren laagdrempelig en raak je niet meteen ontmoedigd door een idee van tijdgebrek. Daar worden wij blij van! 

Inspiratie nodig hoe jij jouw dagelijkse 10 minuten kunt besteden? Goednieuws.nl helpt een handje.

Foto: unsplash

Schaken

Heb je ooit leren schaken en staat het bord nu stof te verzamelen in de kast? Of heb je na het zien van The Queen’s Gambit ineens een brandend verlangen je innerlijke Beth Harmon te ontwaken? Wat je motivatie ook mag zijn: zodra je weet hoe de stukken bewegen (hulp nodig? Klik hier) is 10 minuten schaken per dag genoeg om vertrouwd te raken met het spel. Wie weet ontpop jezelf op den duur tot grootmeester in spe… 

Foto: unsplash

Schilderen

Altijd al willen leren schilderen? Ook dat kan in slechts 10 minuten per dag! Niemand heeft ooit gezegd dat de verf per se droog moet zijn voor je een nieuwe laag aanbrengt. Sterker nog: niemand minder dan cultuurfenomeen Bob Ross hanteerde de zogeheten nat-in-nat techniek, waarbij je zonder de verf te laten drogen losgaat op het doek. Bob Ross heeft tevens veel korte lessen (die je kunt vinden op zijn YouTube kanaal) waarin hij de kijker in slechts een half uur tijd en met veel positiviteit begeleidt bij het creëren van een eigen meesterwerk. Een aanrader!

Foto: unsplash

Wat nog meer?

Voor wie zich afvraagt wat er nog meer geleerd kan worden in 10 minuten per dag: de mogelijkheden zijn eindeloos! De enige vereisten? Interesse en enthousiasme. Happy learning! 

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Slim

To Top