Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Beweging maakt creatief

Laat het vooral je baas ook even weten

Vandaag is de laatste dag van de Nationale Sportweek. Morgen na een lange werkdag dus weer ouderwets lui op de bank neerzijgen? Je hoeft inderdaad niet per se naar de sportschool, want wist je dat je beweging prima kunt combineren met je werk? Het is zelfs een dikke aanrader waar niet alleen jij, maar ook je baas profijt van zal hebben.

De (bekende) voordelen van beweging

Beweging is gezond. Het is goed voor de lijn en ook je zelfbeeld; het lichaam wordt sterker en door de aanmaak van endorfine voel je je ook nog eens vrolijker. “Ja ja, dat weet ik allemaal al”, zul je nu misschien denken. “Niks nieuws. Ik ga weer verder met m’n Netflix serie. Doei!”.

Wacht daar nog héél even mee, want wist je dat beweging ook creatief maakt?

Beweging en creativiteit

Zo lieten onderzoekers mensen brainstormen terwijl ze binnen zaten, op een loopband wandelden, buiten liepen of buiten in een rolstoel werden voortgeduwd.

Brainstormen
Foto door Magnet.me – Unsplash

Het onderzoek laat zien dat buiten zijn ervoor zorgt dat creatieve ideeën meer gaan stromen. Maar vooral beweging heeft een groot effect. Het creatief denken neemt met maar liefst 60% toe als je mensen laat wandelen. Of dit nu binnen of buiten is. Het levert de meest vernieuwende en ook hoogste kwaliteit aan ideeën op.

Grafiek: beweging verhoogt creativiteit

Walking meetings

Dus strek even je benen voordat je teruggaat naar je favoriete serie. Loop een paar rondjes rond de salontafel of ga een blokje om. Je creatieve brein is nu actief. Een mooi moment om je baas of bazin te mailen en ‘walking meetings’ te introduceren. Want, het verhoogt niet alleen de kans op originele ingevingen en mooie, nieuwe plannen; het is ook nog eens Coronaproof.

En als je ook nog eens het maximale uit beweging wil halen, lees dan dit artikel: “Denk je jezelf fit”.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top