Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Denk jezelf fit

The mind works in mysterious ways…

De Nationale Sportweek is in volle gang. Wil jij daar deze laatste paar dagen het maximale uithalen? Met een positieve instelling kun je jezelf fit denken.

Nationale Sportweek

Al 17 jaar lang organiseert de NOC*NSF de Nationale Sportweek. Dit jaar is dat van 18 t/m 27 september. Het doel van deze promotieweek is om zoveel mogelijk mensen in Nederland aan het sporten te krijgen. Want sport maakt je niet alleen fitter, het geeft ook zelfvertrouwen. Je leert grenzen te stellen én te verleggen. Sport doe je vaak samen waardoor vriendschappen ontstaan. Kortom: sport doet iets met je.

De kracht van gedachten

Het effect van wat sport met je doet, kun je ook nog eens versterken. En dat heeft alles te maken met jouw ‘mindset’. Het blijft fascinerend hoe krachtig gedachten zijn.

Neem bijvoorbeeld het onderzoek waarin mensen gevraagd werd hoe zij tegen beweging aankeken en of ze er resultaat van verwachtten. Hierna lieten de onderzoekers hen – nadat zij een filmpje hadden gekeken – een half uur fietsen met een compressie shirt aan.

  • Eén groep kreeg een filmpje te zien waarin verteld werd dat een half uur fietsen direct een positief effect op de gezondheid zou hebben.
  • Bij weer een andere groep werd daaraan toegevoegd dat dit effect al helemáál aanwezig zou zijn met het speciale shirt aan.
  • Aan groep 3 werd een neutraal filmpje getoond.
  • Groep 4 ten slotte kreeg te horen dat een half uur fietsen geen enkel effect zou hebben.
fietsen
Foto door Coen van de Broek – Unsplash

Positieve instelling

Verrassend genoeg hadden de filmpjes maar een klein effect. Met name de verwachtingen vooraf bleken de meeste invloed te hebben. Degene die positief tegen bewegen aankeken, profiteerden het meeste van het half uurtje bewegen: ze hadden er niet enkel meer plezier in, ze voelden zich naderhand ook sterker, waren minder angstig en bovendien zag ook hun EEG er beter uit.

Je kunt jezelf dus fit denken. Gewoonweg door een positieve instelling. Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top