Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Zo zetten we de eerste stappen richting digitale inclusie

Social media. Het doet velen van ons watertandend verlangen naar likes, follows en tags. Maar wat nou als ‘social’ voor jou betekent dat de kleinkinderen op bezoek komen? Of de bridge-kaarten moeten worden geschud? Dan heeft de coronacrisis er voor jou extra hard ingehakt. Daar zijn gelukkig oplossingen voor!

Sociale Lockdown

We hebben het de afgelopen jaren geprobeerd en zijn meestal op het hoogtepunt gestopt; ma en pa hadden een seniorenmobiel. Eentje die steevast te rusten werd gelegd op de telefoongids. Een combinatie die overigens prima voldeed. Tot ongeveer een jaar geleden, toen de eerste lockdown aanbrak. Want, waar onze sociale levens online verder gingen, stopte dit voor veel ouderen. Zij kwamen terecht in een sociale lockdown.

Help digitaal, aldus helpdigitaal

Waar onze ouders ons jarenlang hebben laten meegroeien met de wereld, zijn nu de rollen omgedraaid. Dat is precies wat Milah Wouters dacht toen zij in maart vorig jaar helpdigitaal oprichtte. Helpdigitaal is een stichting die beeldbeltablets beschikbaar stelt aan ouderen om hen weer te verbinden met hun dierbaren. Want iedereen moet online mee kunnen doen.

Neem je ouders dus eens mee naar onze digitale theaters. Die luisteren naar namen als Zoom, Skype of WhatsApp en maak ze wegwijs, stukje bij beetje. Beginnend met simpele beeldbelsessies.

De-waar-zullen-we-het-eens-over-hebben-gids

Wij snappen heel goed dat je de namen van alle koetjes en kalfjes op een gegeven moment wel kunt dromen. En ook al je werk-videocalls halen niet de beste beeldbeller in je naar boven. Geloof ons: we’ve been there. Het luisterende beeldbel-oor zit simpelweg weleens vol en daarom volgen hier een drietal alternatieve beeldbeltips.

  • Speel een spel

Veel spellen zijn heel goed al beeldbellend te spelen. Zelfs zonder hiervoor apps te hoeven downloaden. Denk hierbij aan Yahtzee, Rummikub of Pictionary. Trek de spellendoos dus van zolder, voeg hier en daar een aanpassing toe en maak er een ouderwetse spelletjesavond van.  

  • Team up

Tegeltjeswijsheid: Met z’n allen is altijd gezelliger dan alleen. Het is via de meeste beeldbelapps heel eenvoudig om extra mensen toe te voegen aan een gesprek. Maak er een online mini-familiefeestje van. Of ga helemaal los en organiseer een bingo of pubquiz!

  • Samen bewegen

Het is niet alleen de sociale motor die stilstaat, maar ook de fysieke motor. Bezoekjes aan het park zijn immers minder geworden. En laten we wel wezen, dat thuiswerken helpt jou ook niet echt. Motiveer elkaar dus om meer te bewegen. Beweeg samen op Nederland in Beweging (classic) of zet een YouTube clip aan en laat moeder-/vaderlief jouw voorbeeld volgen.  

(Puntje van aandacht: we kunnen jullie zien tijdens het beeldbellen, trek dus even wat aan!)

Waar vroeger jij, je gewicht of de kleur op je wangen mikpunten van kritiek waren, is het nu de wifi die er stevig van langs krijgt. Kom jij lekker weg. Maar nog belangrijker: je houdt je dierbaren verbonden in een tijd dat zij dit het hardst nodig hebben. Blijf dus verbonden en helpdigitaal!

Ook jij kan digitaal helpen

Kriebelt het jou inmiddels al om de spellendoos van zolder te halen? Of je sportschoenen uit het vet te trekken? Ga dan naar helpdigitaal.nl en vraag binnen enkele minuten een beelbeltablet aan voor jouw ouders (of andere dierbaren). 

Ook is het mogelijk om je aan te sluiten bij het helpdigitaal-gedachtegoed in de vorm van een donatie. Op deze manier help je, samen met ons, ouderen door het hele land weer te verbinden met hun dierbaren. 

Tekst & Foto: helpdigitaal

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Slim

To Top