Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Zo sta je op tegen plastic

Deze watersporters hebben een wel heel leuke manier bedacht om het nuttige met het aangename te verenigen. Al suppend vissen zij het plastic uit de wateren in en rondom Haarlem. Zo ben je lekker aan het bewegen én houd je het water vrij van plastic. Win-win.

Stand Up Paddling

Suppen staat voor Stand Up Paddle. Je staat op een soort surfplank en met één peddel beweeg je je door het water. Natuurlijk is deze vorm van surfen ontstaan in Hawaï. Op deze manier konden surfleraren op hun surfboard met peddel bij hun leerlingen blijven om ze van instructies te voorzien. Van praktisch hulpmiddel is het suppen inmiddels verworden tot een super hippe sport om mee gezien te worden op het water. En nu dus ook als manier om een steentje bij te dragen.

SUPMISSION

Een groepje fanatieke watersporters uit Haarlem bedacht dat het tijd was om hun hobby wat grootser aan te pakken. Vandaar dat ze SUPMISSION hebben opgericht om zoveel mogelijk mensen te inspireren om mee te helpen in de strijd tegen plastic. Met tien mensen zijn ze afgelopen vrijdag aan de slag gegaan, gewapend met een SUP, een peddel, een krat en een grijper. Door de coronamaatregelen moeten ze zich beperken tot tien mensen, maar de vele aanmeldingen bieden hoop voor toekomstige sessies. Volg ze op Facebook voor een volgende keer. Een mooi initiatief dat zich leent voor navolging op andere plekken in ons land.

Foto: unsplash

Killer buikspieren

Bijkomend voordeel is dat je met suppen ook nog eens een full body work-out doet. Die killer buikspieren liggen binnen een mum van tijd binnen handbereik. Je hebt nodig: een SUP, een peddel, een krat en een grijper. Gebruik de juiste techniek bij het peddelen, vergeet niet het plastic uit het water te vissen en voor je het weet ben je klaar voor de zomer! 

Koningsvissen

Geen SUP, wel zin om goed te doen? Houd dan de website van de Plastic Whale Foundation in de gaten. Met gerecyclede sloepen wordt elk jaar na Koningsdag plastic uit de Amsterdamse grachten gevist. Ook weer zo’n fijne organisatie die ervoor zorgt dat de wereld er een beetje beter uit komt te zien. Van de vangst worden weer nieuwe sloepen gemaakt. Goed nieuws! 

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Slim

To Top