Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Zaadbunker op maan beschermt tegen uitsterven

Wetenschappers zijn bezig met plannen te maken om maar liefst 6,7 miljoen buisjes sperma en eicellen te stallen op de maan. Het dient als opslagdepot voor wanneer er een wereldwijde ramp gebeurt en de mensheid zo goed als weggevaagd zou worden.

Basisvoorraad

Het toekomstig depot zal voor een gedeelte worden gevuld met een basisvoorraad èn een gedeelte met ‘ingekochte’ zaadjes en eitjes. Oftewel: als je er geld voor over hebt om je eigen nakomelingen te verzekeren van een bestaan, kan je een buisje laten vullen en lanceren.

Spermafrost

Het idee is overigens niet geheel nieuw. Op het Noorse eiland Spitsbergen bestaat al zo’n depot. Het wordt wel de ‘Doomsday Vault‘ genoemd. Al zul je daar in de permafrost alleen plantenzaden (voornamelijk van voedselgewassen) aantreffen.

Catastrofe

Het doel van zaadbunkers als die in Noorwegen en straks op de maan, is natuurlijk om alle gewassen ter wereld en ons menselijk ras te beschermen tegen een eventuele ramp. Zo’n catastrofe die we kennen uit science fiction films, waarbij feitelijk de halve of hele wereld vergaat. Waarbij planten uitsterven en de mens wordt gedecimeerd. Of erger.

Denk aan de inslag van een meteoriet of aan een ongekende natuurramp op grote schaal. Een all-out atoomoorlog kan natuurlijk ook. Maar hey, dit is Goednieuws.nl. Wetenschappers zijn er zeker van dat die 400 meter diepe zaadbunker elke ramp kan doorstaan.

Virtueel bezoeken

De Seed Vault in Noorwegen is als excursie te bezoeken, maar vanwege de veiligheid worden er geen bezoekers binnen in de bunker gelaten. Je ziet dus slechts de smalle entree aan de buitenkant. Om straks het depot op de maan te bezoeken, kun je je alvast aanmmelden voor een commerciële ruimtevlucht… of nee, wellicht is het toch verstandiger om, als je dat geld zou hebben, dat te gebruiken voor het in bewaring geven van je eigen zaad of eitje!

Titelafbeelding door David Besh via Pexels

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Slim

To Top