Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Welke bikini bij welk figuur?

Nu het zo bloedje warm is én ook de sale nog in volle gang is, is dit een perfect moment om nog even toe te slaan op het gebied van swimwear.  Maar welke bikini past nu bij jou?

Het kopen van een bikini of badpak blijft irritant. Wurmen en hijsen in een warm hokje, een kritische winkeljuffrouw die een blik werpt op jouw vormen om nog maar te zwijgen van een zuchtende partner op een stoeltje in de winkel verderop. Met de volgende tips sta je in no time weer buiten.

De appel

Slanke benen, volle borsten en smalle heupen: een mooi appeltje ben je! Een hoog uitgesneden bikinibroekje verlengt je bovenlichaam en laat je benen langer lijken. Felle kleurtjes en prints doen ook veel. Maar een badpak met een print zal je ook goed staan! Ruches of franjes langs de cups geven meer volume aan de bovenkant. Een buikje? Kies voor een high waist bikinibroekje. 

Foto door Louis Hansel – Unsplash

De zandloper

Ronde vormen en een taille, klinkt als ideaal. Bijna alle bikini’s en badpakken staan jou mooi. Kies bij voorkeur voor een broekje en topje die ongeveer even groot zijn, dan blijft het geheel optisch in balans. Een klein topje laat je borsten groter lijken en een short zorgt er juist voor dat je billen groter ogen dan ze zijn. Triangeltops, haltertops en badpakken met een diepe V-hals benadrukken je vrouwelijke rondingen. Een broekje met strikjes benadrukt je mooie heupen. Heb je een grotere cup maat? Een bikini top met een beugel en rechte bandjes staan prachtig en bieden goede ondersteuning. 

Foto door Shawn Fields – Unsplash

De rechthoek

Jou staat zowat alles. Wil je toch wat excitement, kies dan voor een opvallende print (brede strepen staan bijna niemand, maar jou juist wel!) of kleur en benadruk je vrouwelijke rondingen. Ruches langs je bikini of badpak en strikken op je heup geven extra cachet; dat je niet zoveel taille hebt valt niemand op.

Foto Sebastian Ramirez Sanchez – Unsplash

Het peertje

Smalle schouders en slanke taille, en onder ben je (iets) breder dan boven. Leg de nadruk op je bovenkant. Draag bijvoorbeeld een strapless (bandeau) bikini zodat je schouders breder lijken. Kies voor een top die opvalt, met bijvoorbeeld ruches, een print of felle kleuren. En het broekje mag best wat hoger in de taille vallen; dat verkleint je heupen en verdoezelt een eventueel buikje. 

Foto door Logan Weaver – Unsplash

Omgekeerde driehoek

Dat wil zeggen: ben je voller van boven dan beneden of zijn je schouders breder dan je heupen? Leg de nadruk op de onderkant. Kies je top in een effen donkere kleur en het broekje in een felle kleur, eventueel met strikjes of ruches.  

Foto door Joseph Kellner – Unsplash

Plussize

Maatje meer? Er is meer keuze dan ooit voor vrouwen met een vol figuur. Vraag maar aan Edith Dohmen, (43) fashion adviseur voor verschillende modelabel en met een eigen youtube kanaal waarvoor ze wekelijks video’s maakt. Ze heeft maat 46/48 en positioneert zich als ‘positieve mode rebel’ met haar account #stylehasnosize_official (30.3000 volgers) “Tien jaar geleden kon ik nauwelijks een leuke bikini vinden. Tegenwoordig heb ik wel negen stuks. Met dank aan H&M en Zalando. Steeds meer winkels voeren grote maten.”

  1. “Onzeker over je figuur? Koop kleur! Je valt toch wel op als je iets voller bent.” 
  2. “Toch onzeker over je buikje? Neem een grote sjaal, vouw ‘m in een driehoek, wikkel ‘m om je lichaam, waarbij je de punt voor houdt. Achter knoop je de uiteinden aan het rechter gedeelte aan elkaar. Zo heb je in no time een mooie top. Probeer het ook eens andersom: laat beide uiteinden aan de voorkant uitkomen zodat de stof over beide borsten valt. Vouw het flapje aan de achterkant naar binnen.” 
  3.  “Een topje hoeft allang niet meer te matchen met het broekje. Sterker: mix & match is super hip.” 
  4. “Koop het broekje een of zelfs twee maten groter dan het topje. Een te klein broekje snijdt in billen en benen en trekt juist de aandacht terwijl je dat nu net niet wilde.” 
  5. “Bedenk dat een veranderend lichaam hoort bij ouder worden. Dus deze zomer zie je er sowieso beter uit dan volgend jaar.”
Foto door Monica Malave

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Slim

To Top