Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Vive la France et le train

Om het klimaat een handje te helpen hebben de Fransen een vooruitstrevend besluit genomen. Het Frans parlement heeft dit weekend namelijk een verbod goedgekeurd op binnenlandse vluchten voor routes die in minder dan 2,5 uur per trein kunnen worden afgelegd.

Met de nieuwe wet legt Frankrijk het binnenlandse vliegverkeer stevig aan banden. Er mogen geen vluchten meer worden aangeboden tussen twee steden die ook verbonden zijn door een treinverbinding van minder dan 2,5 uur. Dat betekent bijvoorbeeld geen vluchten meer tussen Parijs en Lyon. De beslissing maakt deel uit van een plan van de regering-Macron om de Franse uitstoot met 40 procent te verminderen ten opzichte van 1990. 

Burgerparlement

Het idee is afkomstig van het burgerparlement van president Macron. In dit burgerparlement konden burgers ideeën formuleren om de Franse uitstoot te verminderen. Het voorstel werd wel iets afgezwakt: aanvankelijk was sprake van alle verbindingen met een treinrit tot 4 uur, maar dat is dus 2,5 uur geworden. Wie het kleine niet eert…

Het voorstel is afgelopen zaterdagavond goedgekeurd in de Nationale Vergadering, nu moet ook de Franse Senaat zich er nog over buigen. Zo lang er een restauratiewagen is met haute cuisine, zullen de Fransen er vast geen bezwaar tegen hebben.

Bron: persbureau IPS / Titelfoto: Balazs Busznyak – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Slim

To Top