Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Wie schrijft, die blijft!

Schrijven verzet niet alleen de zinnen, het met de pen schrijven van zinnen heeft een bepaalde werking op de hersenen. Schrijven is gezond, zo kun je wel stellen. Wie schrijft, die blijft!

Lief dagboek

Met name het bijhouden van een dagboek kan een positieve werking hebben op je gezondheid. “Schrijf het van je af”, wordt weleens terecht gezegd. Door je gedachten en ervaringen op te schrijven, verwerk je het nog eens in je brein. Heb je angsten of twijfels, dromen of verlangens? Nu je het op papier hebt gezet, kun je het loslaten. Afstand nemen. Dat is stressverlagend.

Die toekomstige roman

Voor wie ambitieus droomt van een carrière als romanschrijver, dichter of schrijver van korte verhalen: de tijden zijn veranderd. Moest je vroeger achter je typemachine (weet iemand nog wat dat is?), tegenwoordig kun je gewoon vanachter je laptop je eigen werk publiceren.

Foto door Jules A. via Unsplash

De uitgever omzeild

Ja, vroeger moest je je ijverige typewerk in een grote envelop naar allerlei uitgevers sturen in de hoop dat ze in jouw pennenvrucht een nieuwe Mulish, Reve, Zwagerman, Blaman, Haasse of Palmen zouden ontwaren. Maar die uitgevers lijken tegenwoordig uitgespeeld.

Schrijver in de dop

Er blijken een aardig aantal hulpstukken te zijn die een schrijver in de dop kan gebruiken om zijn of haar werk ‘in eigen beheer’ uit te geven. Je kan zelf bepalen hoe het boek eruit komt te zien. Aan jou de keuze of jouw boek daadwerkelijk gedrukt wordt of alleen in digitale vorm (ebook) verschijnt. En wat de verkoopprijs zal zijn. Pluspunt: alle opbrengsten zijn 100% voor jou.

Autonoom auteur

Zo kan je als zelfstandige schrijver terecht bij Brave New Books. Een platform met een groot distributienetwerk van 2500 online én offline boekhandels in Nederland en België. De beste manier om je werk als ebook te publiceren is via een platform als Kobo Writing Life.

Gratis stijlgids

Ben je nog zoekende? De Smashwords Stijlgids heeft al duizenden schrijvers geholpen bij het realiseren van hun droom. De gids biedt eenvoudige stap-voor-stap instructies om een ebook te maken en te publiceren. Handig leesvoer voor elke schrijver die een boek via het Smashwords platform wil distribueren of zich eerst wil verdiepen in de mogelijkheden.

Na lezen komt schrijven. We wensen alle dichters, verhalenvertellers en romanschrijvers in spe veel succes en plezier! Heb je zin om alvast te oefenen met kortere stukken, stuur ons dan een mailtje naar redactie@goednieuws.nl. Voor leuke, positieve content is altijd plek op Goednieuws.nl.

Titelfoto door Aaron Burden via Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Slim

To Top