Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Ruim 1 miljoen dankzij ‘Doe mee met je AOW’

Dankzij het burgerinitiatief ‘Doe mee met je AOW’ hebben Corine en Hein Muller ruim 1 miljoen euro opgehaald voor de culturele sector. Met een groep AOW’ers lanceerden zij een oproep om deel van het vakantiegeld van je AOW te doneren aan de zwaar getroffen culturele sector van Nederland. Met succes!

Minder geld voor kunst en cultuur 

Als het slecht gaat met de economie trekt de culturele sector vaak aan het kortste einde. Zo ook in deze crisis. De theaters en musea beleven moeilijke tijden. Daarom besloten Hein en Corine Muller, twee gepensioneerden uit Bussum, een oproep te lanceren om juist de culturele sector een steuntje in de rug te geven.  Samen met een groep van meer dan tachtig AOW’ers bedachten ze het initiatief.

Som wordt verdubbeld

Tussen 20 mei en 20 juni hebben Hein en Corine samen met 4.500 andere AOW’ers meer dan 1 miljoen euro opgehaald. Ingrid van Engelshoven, de huidige minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap gaat dit mooie bedrag verdubbelen, waardoor de cultuursector meer dan 2 miljoen euro zal krijgen. 

Ambassadeur Gijs Scholten van Aschat

Acteur Gijs Scholten van Aschat – ook wel bekend van Komt een vrouw bij de dokter – was ambassadeur voor dit project. Hij liet weten dat dit mooie bedrag en de steun van de bevolking een erg mooie opsteker zijn. De actie mag dan wel afgelopen zijn, geld geven kan nog steeds. Zo kunnen mensen altijd geld doneren aan het Prins Bernard Cultuurfonds. Deze stichting zal er voor zorgen dat het geld op een goede plek terechtkomt. 

Wat gaat er met het geld gebeuren? 

Het ingezamelde bedrag wordt volgens een verdeelsleutel verdeeld over de verschillende delen van de cultuursector. Zo kan de beeldende kunst rekenen op ongeveer 22%, muziek en en opera op 40% en theater, dans en film zullen uiteindelijk de overige 38% toegewezen krijgen. De donateurs konden zelf een voorkeur aangeven.

Ook jouw beetje helpt

Met de 2 miljoen euro kunnen vast een hoop mooie dingen worden gedaan. Mocht je nou zelf ook een actie op poten willen zetten, dan kan je altijd te rade gaan bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Goed voorbeeld doet immers volgen.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Slim

To Top