Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Recordinvesteringen voor elektrische auto in Europa

In Europa is vorig jaar 60 miljard euro geïnvesteerd in de productie van elektrische voertuigen en batterijen – maar liefst negentien keer meer dan in 2018. De electrification van onze auto’s gaat volle kracht voorwaarts. Goed nieuws!

Onder druk wordt alles vloeibaar

Onder druk van de Europese CO2-doelstellingen voor personenwagens hebben de industrie en overheden in Europa hun investeringen in de productie van elektrische voertuigen en batterijen flink opgevoerd. Hierdoor zullen er in de toekomst flink meer elektrische auto’s worden geproduceerd. Dit blijkt uit een rapport van de ngo Transport & Environment (T&E).

Aanmelden

Duitsland kreeg het grootste deel, zo’n 40 miljard euro, voornamelijk afkomstig van de Volkswagen Group. Tesla kondigde een fabriek in Berlijn aan. Tsjechië is goed voor 6,6 miljard, mede dankzij Volkswagen. Volkswagen is van plan om tegen 2029 wereldwijd 75(!) volledig elektrische modellen te produceren. In Italië werd vorig jaar 1,75 miljard euro aan elektrische investeringen opgehaald bij Fiat. Frankrijk, Zweden en het VK hebben op hun beurt elk ongeveer 1 miljard opgehaald. 

“Een paar jaar geleden was Europa nog nergens in de race om elektrische voertuigen”, zegt Saul Lopez, e-mobility manager bij T&E. “Maar de Europese CO2-norm heeft de neuzen van autofabrikanten en de regeringen in dezelfde richting gezet om eindelijk de kloof met China te dichten.”

Foto: unsplash

Steun

De stijging van de investeringen in elektrische voertuigen resulteerde ook in een hogere verkoop: elektrische voertuigen waren goed voor 7 procent van de omzet in het eerste kwartaal van 2020. Nu de autodealers opnieuw openen, moeten overheden het momentum herstellen met onder meer garanties en steun voor fabrikanten van elektrische modellen, zegt T&E.

T&E pleit ook voor premies om de verkoop van elektrische voertuigen te stimuleren. Subsidies moeten particulieren en bedrijven helpen bij het installeren van laadinfrastructuur. Op die manier wordt het nog makkelijker gemaakt om een elektrische auto aan te schaffen. Tot slot moet de EU ervoor zorgen dat er vanaf 2035 enkel nog uitstootvrije modellen worden verkocht, zegt Lopez.

“De EU en regeringen kunnen het herstel na corona gebruiken om tot een gezondere, groenere economie te komen die haar strategie rond elektrische voertuigen versterkt en duizenden banen creëert.” Op naar meer duurzaamheid. Lijkt ons een uitzonderlijk goed idee!

Bron: persbureau IPS

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Slim

To Top