Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Nieuwe contacten uit onverwachte hoek

Sinds de coronamaatregelen zit Nederland thuis en Zoomt, Skypet en appt erop los. Tegenwoordig vergaderen we aan de keukentafel, wonen we college bij in bed en doen we de vrijmibo in de achtertuin. Ondertussen klinken uit alle hoeken bezorgde geluiden; ik hoef ze niet voor u te herhalen, u kunt ze ongetwijfeld zo zelf opdreunen. 

Toch wil ik er één benoemen: namelijk de gedachte dat door corona spontaan contact en mogelijkheden om nieuwe contacten op te doen verloren zouden gaan. 

Individueel gapen en zuchten

Tot voor kort was ik zelf een toegewijde gelovige van dit soort onheil, maar afgelopen weken heb ik het licht gezien, en wel tijdens het bijwonen van een Zoom-college. De docent was nog niet ingelogd: dit houdt in dat de studenten met elkaar in een soort onlinewachtkamer zitten. Op het eerste gezicht lijkt zo’n onlinewachtkamer op een gewone, fysieke collegezaal: een stel onuitgeslapen studenten achter een laptop. Niets is echter minder waar: in een fysieke collegezaal wordt individueel gegaapt, gezucht en gekreund en zover er al gesprekken plaats vinden, vinden die plaats tussen mensen die elkaar al kennen. Zie hier dus mijn verwachtingen voor de Zoom-wachtzaal. 

Van student tot medemens

Maar toen geschiedde een wonder: bij één van de studenten liep een kat langs het beeldscherm. Van veertien krakende microfoons klonk als één stem: “Heb jij een kat?!” alsof ze zelf nog nooit eerder een Minoes of een Felix hadden gezien. De student in kwestie, een stille jongen die tijdens de fysieke colleges niet veel aan het woord komt, vertelt verlegen dat het inderdaad zijn kat is, en ze blijkt Poekie te heten. Poekie en de inmiddels niet meer zo stille jongen staan gedurende de rest van het drie uur durende college in het middelpunt van de belangstelling.

Foto: unsplash

Met dank aan Poekie

En de niet meer zo stille jongen is niet de enige die we door de coronasituatie beter hebben leren kennen: de stoere gozer die altijd zo intimiderend kijkt, blijkt een zachtaardige vent met groene vingers. Zo maken we op uit een rij goed verzorgde planten op de vensterbank in de achtergrond. Zelf gekweekt, vertelt hij trots. Een andere stoere gozer zit met een dekentje op de bank, in zijn hand een kop chocomel. Die is zijn moeder net komen brengen. 

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Slim

To Top