Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Motivatietips: Zo haal jij het beste uit jezelf

Vanochtend was je er nog zo zeker van: vandaag zou je gaan sporten, wat klusjes in huis doen en de die opdracht van vorige week ein-de-lijk afmaken. Nu is het avond en de gootsteen lekt nog steeds, de opdracht van vorige week ligt onaangetast op het bureau en de enige lichaamsbeweging die je vandaag hebt gehad was de wandeling naar de koelkast. Herkenbaar? Niet meer na het lezen van dit artikel. Met deze motivatietips haal jij binnen no time het beste uit jezelf. 

Tips voor werk en studie: De vijf-minutenregel

Loop jij ook al weken aan te hikken tegen die ene vervelende opdracht of deadline? Kan je jezelf er maar niet toe aanzetten te leren voor dat ene tentamen dat nu wel heel erg dichtbij komt? Die tijden zijn nu voorbij. Voortaan lossen we dit soort situaties op met de vijf-minutenregel.

Hoe dat werkt? Simpel. Geen zin om te beginnen? Geen probleem! Je mag er namelijk vijf minuten nadat je begonnen bent alweer mee ophouden. Zo verlaag je drempel voor het beginnen aan iets waar je tegen opziet.

En het mooie aan de vijf-minutenregel? Als je eenmaal begonnen bent, zit je er vaak langer aan dan die vijf minuten. Opstarten is namelijk de grootste motivatiedrempel voor werken en studeren, en laat dat nou net zijn waar de vijf-minutenregel je mee helpt. 

Foto: unsplash

Tips voor sport en gezondheid: Leg de lat lager

“Ik ga écht iedere dag een rondje hardlopen. En vanaf nu eet ik alleen nog maar gezond. Nóóit meer snoep of fastfood. Echt waar!” Een quote uit de eerste week van januari in het jaar 2020. Ik hoor het mezelf nog zo zeggen. Ik geloofde het ook nog. Aandoenlijk hè? De harde waarheid is natuurlijk dat iedereen bij voorbaat al wist dat ik dit amper twee weken zou volhouden.

Op 11 januari werkte ik mijn eerste patatje speciaal van het jaar naar binnen (dit had ik uiteraard volkomen verdiend, ik had immers al ruim tien dagen met ijzeren discipline gesport, behalve dan die vijf dagen dat het regende natuurlijk) en op 13 januari besloot ik ook maar te stoppen met hardlopen.

Waar is het misgegaan? Meteen al bij het begin. De termen “iedere dag” en “nooit meer” zijn funest voor iedereen die een gezondere levensstijl probeert op te bouwen. Door de lat onrealistisch hoog te leggen (“íedere dag sporten, nóóit meer ongezond eten”) saboteer je jezelf: stiekem weet je al van tevoren dat je doelen eigenlijk iets te hoog gegrepen zijn en dat je ze waarschijnlijk niet gaat halen.

Begin daarom klein: “Ik ga twee keer week sporten en meer fruit en groenten eten.” Kijk, dat klinkt al een stuk haalbaarder. Zo zijn we veel sneller geneigd die gezonde gewoontes erin te houden en een onderdeel te maken van ons dagelijks leven. Leg die lat lager!

Foto: unsplash

Tips voor kunst en creativiteit: Gewoon doen

Het zal voor de creatievelingen onder ons geen onbekend verschijnsel zijn: je wilt iets schilderen, schrijven, boetseren, noem maar op, maar inspiratie? Ho maar. Nu kun je natuurlijk op de bank gaan zitten wachten totdat de je inspiratie je net zo hard treft als bliksem een eenzame boom in een leeg veld.

Maar laten we even eerlijk zijn: hoe vaak krijg je nou zo’n inspiratieshot? Nee, precies. Je kunt dus beter gewoon beginnen en toch maar die woorden of penseelstreken op papier zetten. Ook hier kan de vijf-minutenregel van pas komen.

Vaak hebben we het idee dat wanneer we zonder inspiratie of motivatie ergens aan beginnen we halfzacht werk leveren. Maar weet je wie ook dacht dat hij halfzacht werk leverde? Vincent van Gogh. Jeweetwel, die ene met zijn eigen museum. Dus de volgende keer wanneer je een creatieve bui hebt maar op het punt staat jezelf af te wimpelen wegens een gebrek aan inspiratie/motivatie: niet doen. Misgun de wereld jouw talenten niet. Ook wanneer je ze zelf even niet ziet. 

Foto: unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Slim

To Top