Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Groene stad blauwdruk voor de toekomst

Lange tijd gold de Braziliaanse hoofdstad Brasilia als dè futuristiche stad bij uitstek. Maar binnenkort zal dat stokje moeten worden overgedragen aan The Line, een ambitieus groen nieuwbouwproject in Saoudi-Arabië. Een koolstofvrije stad zonder auto’s of vervuiling.

Futurisme en achterstand

Saoedi-Arabië staat bekend als land van de oliesheiks. Mensenrechten, vrijheid van meningsuiting en rechtsgelijkheid zijn nog niet zoals wij dat in de moderne westerse wereld graag zouden zien. Dat de Saoudi’s ook heus wel goede bedoelingen hebben, moet blijken uit de plannen voor The Line.

170 kilometer

The Line is een futuristische stad die – inderdaad – als een lijn is ontworpen. Het wordt uiteindelijk een 170 kilometer lange gordel van gemeenschappen die met elkaar verbonden zijn zonder dat er auto’s of wegen nodig zijn.

Screenshot presentatie The Line

Noviteit in NEOM

De nieuwe stad zal worden gebouwd in NEOM, een regio in het noordwesten van Saoedi-Arabië. Daar aan de kust van de Rode Zee zal The Line dienen als blauwdruk voor meer toekomstige steden. Straks zullen meer dan een miljoen inwoners The Line als huis en werkplek kennen. De stad zal nagenoeg helemaal draaien op energie uit zon en wind. De werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2021. Een duidelijke opleveringsdatum is niet genoemd maar het plan is onderdeel van Saoudi Vision 2030.

AI-transport

Een netwerk van geautomatiseerd transport, aangestuurd door kunstmatige intelligentie, zal de toekomstige bevolking door de vier verschillende districten vervoeren (kust, kustwoestijn, bergen en bovenste vallei). Naar verwachting zal geen enkele reis langer duren dan 20 minuten. Bewoners zullen tijd winnen die kan worden besteed aan gezondheid en welzijn.

Stad van kennis

De kosten van bouw en inrichting – geschat op een bedrag tussen de $ 100 miljard en $ 200 miljard – zullen grotendeels worden gefinancierd uit binnenlandse fondsen. De rest komt van buitenlandse investeringen. Er zijn al bedrijven die graag een belang in de stad van de toekomst willen. Ook zijn er ondernemingen die The Line zien als perfecte demonstratie voor technologische innovatie.

De Saoedische econoom Mazen Al-Sudairi beschreef het daarom zo: “de meeste grote steden in de wereld zijn ooit ontstaan rond de stroming van water en het plaatsen van gewassen, terwijl The Line zal zijn gepland rond toegang tot gegevens.”

The Line als informatieblauwdruk voor meerdere steden van de toekomst. Een mooie, nuttige stap naar een groenere wereld.

The Line – The Trailer

Afbeeldingen afkomstig van NEOM.com

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Slim

To Top