Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Fors meer fietsen verkocht tijdens coronatijd

Het is geen geheim dat wij Nederlanders dol zijn op onze fietsen. Toch ervaarde de fietsenbranche dit jaar een wel heel grote stijging in de omzet. Fietsen is populairder dan ooit.

Het mooie weer en de coronamaatregelen zorgden ervoor dat er veel meer fietsen verkocht zijn de afgelopen maanden. Zoveel zelfs dat er wereldwijd tekorten dreigen in de voorraad.

Met de fiets naar het werk

Door de coronacrisis denken mensen meer na over hun dagelijks vervoer. Steeds vaker kiezen werknemers de afgelopen maanden dan ook voor de stalen ros in plaats van de auto of het openbaar vervoer. 

Maar ook na werktijd wordt de fiets vaker uit de schuur gehaald. Toen sportscholen en -verenigingen dicht moesten en we zoveel mogelijk binnenbleven, gingen we op zoek naar een andere manier om de conditie op peil te houden. De fiets blijkt de perfecte oplossing om op een veilige manier lekker actief bezig te zijn in de buitenlucht. 

En zo werden er veel meer fietsen verkocht dan normaal. In mei steeg de verkoop van e-bikes zelfs met 38%

Wereldwijd tekort aan fietsen

Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland worden fors meer fietsen verkocht. Hierdoor kunnen fabrikanten de grote vraag bijna niet meer aan. Wielerwebwinkels draaien overuren om de wereldwijde vraag naar fietsen te kunnen bijbenen.

Hopelijk krijgt iedereen op tijd z’n fietsje geleverd, want fietsen is gezond!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Slim

To Top