Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Een zoekmachine die 100 miljoen bomen plant

Ecosia, de zoekmachine die zoekopdrachten omzet in geplante bomen, heeft zijn 100 miljoenste boom geplant. Een zoekmachine die bomen plant? Te mooi om waar te zijn? Ecosia doet het!

Zoekt en gij plant bomen

Ecosia plant bomen met de opbrengst van de advertentie-inkomsten uit de zoekopdrachten van haar 15 miljoen gebruikers. Elke zoekopdracht draagt op die manier bij tot de aanplant van een boom op een van de 9.000 plantlocaties.

Onlangs hebben ze de kaap van 100 miljoen bomen overschreden! Amper twee jaar nadat de mijlpaal van 30 miljoen nieuwe aanplantingen werd bereikt. Dat schiet lekker op. Gezamenlijk halen de bomen tot 30 miljoen ton CO2 uit de atmosfeer als ze volgroeid zijn. 

Herstel na bosbranden 

Het bedrijf heeft al ongeveer 35 duizend hectare bos hersteld en bijgedragen aan de bescherming van de biodiversiteit op alle zes bewoonde continenten.

Zo plantte Ecosia drie miljoen bomen in Brazilië na de bosbranden in het Amazonegebied van vorig jaar. Ook voerde ze een campagne voor het planten van bomen in Australië na de verwoestende bosbranden begin 2020.

Aapjes helpen

In Madagaskar plantte de organisatie miljoenen bomen om de kusterosie tegen te gaan en de habitat van de bedreigde maki’s te beschermen. 

En in Burkina Faso hebben ze meer dan 17 miljoen aanplantingen gedaan in de strijd tegen de verwoestijning; in Oeganda was er een samenwerking met het Jane Goodall-instituut, die resulteerde in een aanplant van 600.000 bomen in het leefgebied van de bedreigde chimpansee.

Foto door Carolien van Oijen – Unsplash

Jong publiek

“De klimaatcrisis is de grootste existentiële bedreiging waarmee de mensheid ooit is geconfronteerd en we hebben heel weinig tijd over om een wereldwijde catastrofe te voorkomen”, zegt oprichter en ceo van Ecosia, Christian Kroll. “Onze inspanningen om de biodiversiteit te beschermen zijn nog nooit zo belangrijk geweest, en deze mijlpaal van 100 miljoen bomen is een belangrijke stap in de goede richting. 

“Belangrijk is dat onze bomen niet alleen goed zijn voor het klimaat, maar ook tienduizenden mensen hebben geholpen een betere toekomst voor zichzelf en hun gemeenschappen op te bouwen. Ik hoop dat meer mensen nu de overstap naar Ecosia maken en ons helpen om miljarden bomen te planten”, zegt Kroll.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

De zoekmachine met Duitse roots werd in 2009 opgericht en bereikt vandaag vooral een jong publiek. Volgens een recente enquête bij 11.000 gebruikers is 80 procent jonger dan 29 jaar. De jeugd heeft letterlijk en figuurlijk de toekomst.

Het bedrijf heeft in Duitsland eigen zonne-energiecentrales die er naar verluidt voor zorgen dat al hun activiteiten CO2-negatief zijn. Daarnaast werkt het bedrijf nauw samen met het Wereld Natuur Fonds.

Dat is nog eens maatschappelijk verantwoord ondernemen. Goed nieuws!

Foto door Andrew Preble – Unsplash

Bron: persbureau IPS

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Slim

To Top