Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Duurzame landbouw met artistieke lichtrecepten

De Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde staat bekend om zijn ‘out of the box’-aanpak. Kunst en wetenschap gaan bij hem steevast hand in hand. Ook voor zijn nieuwste project GROW levert hij een artistieke bijdrage aan het maken van een betere, duurzame wereld.

Daan Roosegaarde

Roosegaarde, oprichter van Studio Roosegaarde, legt graag de focus op de verbinding tussen technologie en de omgeving. De 41-jarige kunstenaar deed eerder van zich spreken door een installatie met reflectoren op de Afsluitdijk. Ook werden zijn creatieve uitingen tentoongesteld in het Rijksmuseum en het Tate Modern en Tokyo National Museum.

Wetenschap en kunst

Het nieuwste kunstproject van Daan Roosegaarde heet GROW. In het filmpje op de website zien we een stralend droomlandschap van rode en blauwe lichtgolven over een akker. Wetenschappelijk onderzoek naar de invloed van blauw, rood en ultraviolet licht op gewassen, inspireerde Roosegaarde om met op maat gemaakte ‘lichtrecepten’ 20.000 vierkante meter landbouwgrond te verlichten.

Afbeelding: Daan Roosegaarde

Roosegaarde: “GROW is het droomlandschap dat de schoonheid van licht en duurzaamheid laat zien. Niet als een utopie, maar als een protopie, die stap voor stap verbetert.”

Duurzaamheid en kunstzinnigheid

GROW is derhalve een combinatie van wetenschap en kunst. Dankzij het artistieke project wordt de plantengroei geoptimaliseerd. De planten worden ook sterker wat ervoor zorgt dat het gebruik van pesticiden tot 50% kan worden verminderd. Ondertussen genieten toeschouwers van een feeëriek landschap van dansende lichten in een veld.

Naar een betere, duurzame wereld

GROW is een eerste stap naar een betere wereld, claimt Studio Roosegaarde. Er zullen spoedig nog meer droomlandschappen volgen die, volgens de Studio, “de schoonheid laten zien van het combineren van kunst en wetenschap om een ​​betere wereld te creëren.”

Goed nieuws voor de planten en voor de mens!

Titelafbeelding: Daan Roosegaarde / STUDIO ROOSEGAARDE

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Slim

To Top