Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Deze koelkasten zijn pas echt cool

Jumbo en Whirlpool hebben in vier filialen van de supermarktketen een wel heel speciale koelkast neergezet. Klanten worden uitgenodigd om een verse maaltijd te kopen in de winkel en deze in de koelkast achter te laten. Wie het nodig heeft mag iets uit de koelkast pakken. Dit te gekke initiatief heet ‘Open Fridge’. Daar wilden wij meer van weten.

Samenwerking Jumbo & Whirlpool

Met het project willen Jumbo en Whirlpool de stijgende armoede in Nederland bespreekbaar maken. Naast donaties van klanten zal Jumbo helpen de koelkasten gevuld te houden. Whirlpool Nederland levert de benodigde materialen en koelkasten. Tot en met 30 november staan de Open Fridges in winkels van Jumbo Van Meerendonk en Bertens in UlvenhoutTerheijden en Etten-Leur Geerkade of Etten-Leur Kerkwerve.

Hoe kwamen ze op het idee

We hadden contact met Remco Bertens, de operationeel directeur van de 4 filialen. “We werden benaderd door Whirlpool om mee te werken aan een initiatief om armoede tegen te gaan. Het idee is afkomstig uit andere landen (bijvoorbeeld in Italië, waar een bakker zijn overgebleven brood op een tafeltje buiten zijn winkel legt na sluitingstijd en ’s ochtends bij openingstijd is alles gewoon weg).”

“We hebben natuurlijk positief op het initiatief gereageerd. We voelen ons betrokken bij onze klanten en de wijken waar we zitten met onze  winkels. En we willen graag gezinnen en mensen helpen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het is een aanvullend op de samenwerking met de Voedselbank die we al jaren hebben.”

Open Fridge

“Klanten zijn bereid iets in de koelkast te leggen, en de producten variëren van verse groente en vlees tot houdbare producten. Er wordt ook regelmatig wat uitgepakt. Tevens zorgen wij voor een basis vulling van de koelkast, zodat er altijd iets in ligt.  En als er zaken overblijven, gaan deze naar de lokale voedselbank waar wij al vele jaren mee samenwerken.”

“Met de Open Fridge doen we een beroep op de solidariteit van onze klanten (helemaal in deze periode). We hopen dat met deze laagdrempelige manier veel mensen geholpen zijn.”

Je doet je boodschappen, koopt een maaltijd extra en laat deze achter in de koelkast. Hoe laagdrempelig wil je het maken om een bijdrage te leveren. Echt een steengoed idee.

Positieve reacties

“We ontvangen overwegend positieve reacties, dit is ook terug te zien op de sociale media kanalen. We hebben zelfs een compliment gekregen van de Voedselbank. Natuurlijk zijn er ook suggesties ter verbetering gedaan, en dat is alleen maar prima. Suggesties nemen we straks mee in de evaluatie.”

“Het is voor mij een succes als mensen die het nodig hebben ook echt iets durven pakken. Gekeken naar al het succes dat we al hebben is het al vele malen groter dan we hadden verwacht, het is een mooi initiatief dat we omarmd hebben en het wordt opgepakt. Het is zelfs een beetje overweldigend.”

Open Fridges everywhere!

Helaas is het in principe een tijdelijke actie. Aan het einde van de maand zal de actie worden geëvalueerd en zal er gekeken worden of het een bestendige formule is. En misschien zijn er zelfs oplossingen denkbaar die het nog laagdrempeliger maken. Wij vinden het in elk geval een erg mooi initiatief dat vraagt om navolging. Open Fridges everywhere!

Foto’s: Jumbo Meerendonk BertensDeel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Slim

To Top