Slim
Dag van de zonnebrand: 3 dingen die je zou moeten weten
Lang leve zonnebrand. Toen ikzelf nog niet zo’n fanatiek smeerder was heb ik mijn knieholtes een keer verbrand. En tot op de dag van vandaag was dat de meest pijnlijke burn die ik ooit ervaren heb. Daarom op de dag van de zonnebrand drie feiten die je zou moeten weten als je een fervent zonneliefhebber bent. Dan hoef je nooit met die verbrande knieholtes te lopen…
Feit 1: Zonnebrand beschermt tegen verbranden, en that’s it
Verbranden is slechts één van de beschadigingen die je kunt oplopen door te lang in de zon zitten. Zonnebrand beschermt hier weliswaar tegen, maar bijvoorbeeld niet tegen het verouderen van de huid. Dit komt door de minimale bescherming tegen UVA: de straling die huidveroudering kan versnellen en DNA kan beschadigen. Kies dus altijd een zonnebrand die je ook tegen UVA beschermt. Of geniet van een leerhuidje op vrij jonge leeftijd (spoiler alert: dat wil je niet).
Feit 2: Pas op met te veel vitamine A
Huidveroudering kan tegengegaan worden door vitamine A. Dat weten de makers van zonnebrand ook en daarom voegen ze een flinke hoeveelheid toe aan hun smeerseltjes. Maar een teveel aan vitamine A kan juist weer zorgen voor een verhoging van het risico op huidkanker. Kortom, let goed op wat je smeert en in welke mate.
Feit 3: Zonnebrand is nooit zweet- of waterproof
Zonnebrand kan zeker resistent zijn tegen zweet of water, maar is nooit geheel zweet of waterproof. Na een goede hardloopsessie of na een flinke duik ben je jouw zonnebrandcrème gewoon weer kwijt. Dus wil je echt goed beschermd zijn? Dan betekent het altijd (ongeacht je zonnebrand merk en factor) dat je elke twee uur moet smeren.
Volg deze tips op en je kan ongestoord werken aan je tan. Nog 4 daagjes zonnen en jij bent klaar voor het terras. Goed nieuws!
Deel dit bericht op Social Media
Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!