Goed Nieuws op Social Meda

Slim

Australië krijgt megabatterij van Tesla

In het Australische Geelong plaatst Tesla binnenkort een van de grootste batterijen ter wereld, met een opslagcapaciteit van 300 megawatt. De batterij is bedoeld om het elektriciteitsnetwerk te stabiliseren.

Duracell konijn 2.0

De lithium-ionbatterij heeft dubbel zoveel capaciteit als een batterij die in 2017 al in Zuid-Australië werd geïnstalleerd. Dat was destijds ‘s-werelds grootste lithium-ionbatterij. “Deze batterij beschermt ons netwerk in de zomer, creëert banen en verlaagt de energierekeningen, en helpt ook bij het herstel van de coronapandemie”, zei de minister van Energie van de deelstaat Victoria, waar Geelong ligt, in Australische media.

Steenkool

In de deelstaat Victoria leunen ze nog sterk op een verouderde steenkoolinfrastructuur, die bij hittegolven steeds onbetrouwbaarder wordt. Daardoor viel in de afgelopen jaren diverse keren de stroom uit.

De nieuwe batterij kan volgens energiebedrijf Neoen 500.000 huizen een half uur lang van stroom voorzien. Maar de belangrijkste functie van de batterij is om als backup te dienen als het netwerk instabiel wordt.

Duurzaamheid

Met deze stap kan Australië haar afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, zoals steenkool, afbouwen. Een grote stap in de goede richting. Met Tesla aan boord zullen de stappen elkaar ongetwijfeld snel opvolgen.

Bron: persbureau IPS / Titelfoto: Afif Kusama – Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Slim

To Top