Goed Nieuws op Social Meda

Foto

Nederland op zijn mooist

Ik laat je zien dat je niet naar het buitenland hoeft om te genieten van de natuur. Wekelijks ga ik op zoek naar mooie plaatjes in de Nederlandse natuur. In ons dichtbevolkte landje is het soms een kunst om de schoonheid om ons heen te ontdekken. Voortaan deel ik de prachtige resultaten van mijn ontdekkingstocht met jullie. 

Vlindertijd

De kou van de afgelopen tijd heeft gezorgd dat er weinig activiteit van vlinders was. Op de zachte en zonnige dagen waren de overwinteraars zoals de citroenvlinder, de kleine vos en de dagpauwoog wel actief, maar nu, begin juni, begint het dan toch echt te komen. Voor de vlinders die als ei, rups of pop overwinteren is de temperatuur en de hoeveelheid zonneschijn bepalend. Pas na een aantal dagen met hogere temperaturen en meer zonuren komen vlinders uit hun pop. Hoeveel warmte en straling nodig zijn verschilt van soort tot soort. Zo ook bij deze Sint-Jansvlinder, ook wel bloeddropje genoemd. Deze naam hebben ze te danken aan hun donkerrode stippen op de vleugels. Zowel de rups als de vlinder zijn allebei giftig, omdat ze de giftige stoffen uit kruiskruid verzamelen in hun lichaam. Wil je meer weten over deze vlinder en andere vlinders, ga dan naar de website van de Vlinderstichting.


Meer over Robert

Robert is 52 jaar oud, gehuwd en heeft een zoon van 19 en een dochter van 23. Beide creatief. Hij is werkzaam op een VMBO school als leerling coördinator. Hij woont in IJmuiden vlakbij de Kennemerduinen en het strand van IJmuiden. Wil je meer natuurfoto’s zien, kijk dan op zijn Instagram account @green.pixs.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Foto

To Top