Goed Nieuws op Social Meda

Foto

Nederland op zijn mooist

Dat je niet naar het buitenland hoeft om te genieten van de natuur bewijst Robert Stienstra. Wekelijks gaat Robert op zoek naar mooie plaatjes in de Nederlandse natuur. In ons dichtbevolkte landje is het soms een kunst om de schoonheid om ons heen te ontdekken. En deze kunst verstaat Robert gelukkig als geen ander. Vanaf deze week deelt Robert de prachtige resultaten van zijn ontdekkingstocht met ons. 

Zon en strand

Welk seizoen het ook is, aan het strand is het altijd goed vertoeven. Of je nou geniet van de mooie zonsondergangen zoals afgelopen week, de warme zomerzon en het water in augustus, komt uitwaaien in de herfst of de ruige zee in januari komt bewonderen, het strand heeft altijd iets te bieden. Robert heeft het geluk dicht bij het strand te wonen en is er dan ook regelmatig te vinden. Zelfs neurologen vinden dat je vaker naar het strand zou moeten. Volgens onderzoek zouden mensen die dicht bij het strand wonen gelukkiger zijn. Er is zelfs een naam voor dit fenomeen: ‘Beach Brain‘. 

“Beach Brain omvat de mentale en fysieke effecten die een dag strand op ons hebben. Doordat we ontspannen, dalen de stresshormonen in ons brein en lichaam. Daarnaast vermindert de spierspanning, ben je aandachtiger en voel je je rustiger”, aldus Dr. Heidi Hanna, directeur van het American Institute of Stress. Je neemt dus niet alleen stress weg, je brein werkt ook nog eens beter.

Beach Brain of niet, Robert geniet vooral van de mooie plaatjes die het strand oplevert.


Meer over Robert

Robert is 52 jaar oud, gehuwd en heeft een zoon van 19 en een dochter van 23. Beide creatief. Hij is werkzaam op een VMBO school als leerling coördinator. Hij woont in IJmuiden vlakbij de Kennemerduinen en het strand van IJmuiden. Wil je meer natuurfoto’s zien, kijk dan op zijn Instagram account @green.pixs.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Foto

To Top