Goed Nieuws op Social Meda

Foto

Nederland op zijn mooist

Ik laat je zien dat je niet naar het buitenland hoeft om te genieten van de natuur. Wekelijks ga ik op zoek naar mooie plaatjes in de Nederlandse natuur. In ons dichtbevolkte landje is het soms een kunst om de schoonheid om ons heen te ontdekken. Voortaan deel ik de prachtige resultaten van mijn ontdekkingstocht met jullie. 

Lieveheersbeestjes

En dan ineens zijn er weer lieveheersbeestjes. Het iconische rode kevertje met zwarte stippen, de mascotte van de overheidscampagne tegen zinloos geweld. Het lieveheersbeestje kan wel een kilometer hoog vliegen en haalt snelheden tot 60 km/u. Eigenlijk houdt iedereen van lieveheersbeestjes. Het wordt zelfs als geluk beschouwd als er één op je hand landt of als je er één in je huis ziet. Bovendien zijn ze volkomen onschadelijk voor mensen. Volgens National Geographic houden boeren van lieveheersbeestjes omdat ze dol zijn op de plantenetende insecten zoals bladluizen. Ik vind ze gewoon leuk, niet alleen om hoe ze eruit zien maar voor mij zijn ze ook een voorbode van het lenteweer.


Meer over Robert

Robert is 52 jaar oud, gehuwd en heeft een zoon van 19 en een dochter van 23. Beide creatief. Hij is werkzaam op een VMBO school als leerling coördinator. Hij woont in IJmuiden vlakbij de Kennemerduinen en het strand van IJmuiden. Wil je meer natuurfoto’s zien, kijk dan op zijn Instagram account @green.pixs.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Foto

To Top