Goed Nieuws op Social Meda

Foto

Nederland op zijn mooist

Dat je niet naar het buitenland hoeft om te genieten van de natuur bewijst Robert Stienstra. Wekelijks gaat Robert op zoek naar mooie plaatjes in de Nederlandse natuur. In ons dichtbevolkte landje is het soms een kunst om de schoonheid om ons heen te ontdekken. En deze kunst verstaat Robert gelukkig als geen ander. Vanaf deze week deelt Robert de prachtige resultaten van zijn ontdekkingstocht met ons. 

Zilvermeeuw

Wanneer je zoals Robert dicht bij de kust woont, kan je niet om deze vogel heen. De zilvermeeuw, in dit geval de jonge zilvermeeuw. Kenmerkend voor de jonge zilvermeeuw is het bruin gevlekte verenkleed, dat tijdens het ouder worden stap voor stap naar wit en zilverkleurig veranderd.

Hij broedt in kolonies in de duingebieden. Zo ook in de duinen van IJmuiden waar deze foto is genomen is. De zilvermeeuw is een echte alleseter, langs de stranden is hij vaak op zoek naar zeebanket (vis en schelpdieren) maar een lekker frietje of stuk brood zal hij ook zeker niet laten liggen, laat staan een lekker harinkje.


Meer over Robert

Robert is 52 jaar oud, gehuwd en heeft een zoon van 19 en een dochter van 23. Beide creatief. Hij is werkzaam op een VMBO school als leerling coördinator. Hij woont in IJmuiden vlakbij de Kennemerduinen en het strand van IJmuiden. Wil je meer natuurfoto’s zien, kijk dan op zijn Instagram account @green.pixs.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Alweer vijf jaar geleden kwam ik tot de conclusie dat ik meer behoefte had aan goed nieuws en leuke verhalen. Die ontdekkingsreis heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van deze website, met goed nieuws en leuke verhalen voor jullie allemaal.

Nog meer Foto

To Top