Goed Nieuws op Social Meda

Foto

Nederland op zijn mooist

Ik laat je zien dat je niet naar het buitenland hoeft om te genieten van de natuur. Wekelijks ga ik op zoek naar mooie plaatjes in de Nederlandse natuur. In ons dichtbevolkte landje is het soms een kunst om de schoonheid om ons heen te ontdekken. Voortaan deel ik de prachtige resultaten van mijn ontdekkingstocht met jullie. 

De koekoeksbloem

De borders langs onze wegen zijn steeds mooier en kleurrijker. Na het lila van de pinksterbloem en het geel van de paardenbloem, komt het wit en roze van andere bloemen, zoals het fluitenkruid en de koekoeksbloem. Volgens de overlevering dankt deze laatste bloem zijn naam aan het feit dat deze bloeit als de koekoek zich voor het eerst laat horen. Maar de koekoek is al sinds april in ons land.. Een andere theorie is dat je vaak het zogenaamde “koekoeksspuug” bij de plant ziet. Dit is het schuim waarin de larve van een schuimcicade leeft. Hoe de plant daadwerkelijk aan zijn naam gekomen is blijft een raadsel, feit is wel dat hij super veel kleur aan onze borders geeft. Op www.natuurverhalen.nl lees je trouwens nog veel meer verhalen over de natuur.   


Meer over Robert

Robert is 52 jaar oud, gehuwd en heeft een zoon van 19 en een dochter van 23. Beide creatief. Hij is werkzaam op een VMBO school als leerling coördinator. Hij woont in IJmuiden vlakbij de Kennemerduinen en het strand van IJmuiden. Wil je meer natuurfoto’s zien, kijk dan op zijn Instagram account @green.pixs.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Foto

To Top