Goed Nieuws op Social Meda

Foto

Nederland op zijn mooist

Ik laat je zien dat je niet naar het buitenland hoeft om te genieten van de natuur. Wekelijks ga ik op zoek naar mooie plaatjes in de Nederlandse natuur. In ons dichtbevolkte landje is het soms een kunst om de schoonheid om ons heen te ontdekken. Voortaan deel ik de prachtige resultaten van mijn ontdekkingstocht met jullie. 

De Paardenbloem

Vorige week was ik in de Achterhoek en het viel mij op hoeveel paardenbloemen er in de weilanden staan. Zijn het er meer dan afgelopen jaren of beeld ik mij dit in? Het blijken er niet meer te zijn geworden, maar het maaibeleid in Nederland is wel veranderd. In steeds meer gemeentes zie je dat de kanten langs de weg nog maar deels gemaaid worden.

Planten kunnen zich zo goed ontwikkelen en zichzelf uitzaaien. Daarmee bieden we leefgebieden voor insecten, zoogdieren en vogels die dekking en voedsel zoeken in de resterende hoge vegetatie. Voor mij als fotograaf is dit een feestje. Zo ook het fotograferen van de vruchtenpluis van de paardenbloem. Wil je weten hoe de bloem zich ontpopt tot zo’n prachtige bol bekijk dan eens de gave timelapse van Neil Bromhall. 


Meer over Robert

Robert is 52 jaar oud, gehuwd en heeft een zoon van 19 en een dochter van 23. Beide creatief. Hij is werkzaam op een VMBO school als leerling coördinator. Hij woont in IJmuiden vlakbij de Kennemerduinen en het strand van IJmuiden. Wil je meer natuurfoto’s zien, kijk dan op zijn Instagram account @green.pixs.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Foto

To Top